Μαριόν Κοτιγιάρ - Νικήτρια στον Α' Γυναικείο Ρόλο

Και το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου πήγε στην...Μάριον Κοτιγιάρ! Ενώ όλοι περίμεναν να βγει νικήτρια τη μεγάλη Τζούλι Κρίστι, ξαφνικά ανακοινώθηκε από το στόμα του Φόρεστ Γουιτάκερ το όνομα της συμπαθέστατης Γαλλίδας ηθοποιού, η οποία παραλίγο να καταρρεύσει από την έκπληξη και τη συγκίνηση!

Μαριόν Κοτιγιάρ - Νικήτρια στον Α' Γυναικείο Ρόλο

Και το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου πήγε στην...Μάριον Κοτιγιάρ! Ενώ όλοι περίμεναν να βγει νικήτρια τη μεγάλη Τζούλι Κρίστι, ξαφνικά ανακοινώθηκε από το στόμα του Φόρεστ Γουιτάκερ το όνομα της συμπαθέστατης Γαλλίδας ηθοποιού, η οποία παραλίγο να καταρρεύσει από την έκπληξη και τη συγκίνηση!

Άλλη μια φορά τα μέλη της Ακαδημίας βράβευσαν μια ολοκληρωτική μεταμόρφωση (βλέπε Νικόλ Κίντμαν και Σαρλίζ Θέρον) με τη διαφορά ότι εδώ ήταν μια συναρπαστική εσωτερική μεταμόρφωση. Η σπαρακτική της ερμηνεία ως Έντιθ Πιαφ δε θα μπορούσε να μην βραβευτεί κι ας είχε απέναντι της τόσο ισχυρές αντιπάλους.          

Loading the player ...

«Δεν προσπάθησα να τη μιμηθώ αλλά να την καταλάβω κατά βάθος, να δω ποια πραγματικά ήταν». Κάπως έτσι, μιλά η συμπαθέστατη Κοτιγιάρ για την Έντιθ Πιαφ, για το ρόλο που της χάρισε το πολυπόθητο Οσκαρ.
Η Γαλλίδα δεσποινίς ετών 32, που έκανε όλο τον κόσμο να θέλει να της απαντήσει «cap» όταν αναφωνούσε «Αγάπα με αν τολμάς», ζει την εμπειρία της υποψήφιας για πρώτη χρονιά. Και όχι άδικα αφού προσπάθησε πάρα πολύ σκληρά γι΄αυτή την άκρως συγκινητική ερμηνεία χωρίς να εννοούμε μόνο την εξωτερική ολοκληρωτική μεταμόρφωση. Μπορεί και μετράει ήδη αρκετές συνεργασίες με σημαντικούς σκηνοθέτες κι ηθοποιούς που αρκετοί συνάδελφοι της θα ήθελαν να συνεργαστούν μαζί τους, είναι ενεργό μέλος της Greenpeace και ... χωρίς να κάνει πολλή φασαρία για να κάνει αισθητή την παρουσία της, δεν υπάρχει περίπτωση να μην την προσέξεις.

Επόμενες κινηματογραφικές της στάσεις: «Public Enemies» και «Nine»
Κέιτ Μπλάνσετ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ