27ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το πανέμορφο «Ali & Ava» της Κλίο Μπάρναρντ είναι η feelgood έκπληξη του 2021

Δυο μοναχικοί άνθρωποι βρίσκουν ανακουφιστικό καταφύγιο στη μουσική και στην ερωτική σχέση που γεννιέται ανάμεσά τους, εμπνέοντας σε μια από τις πιο σημαντικές δημιουργούς του σύγχρονου βρετανικού σινεμά την γλυκύτερη (και πιο θερμά επαινεμένη) ταινία της καριέρας της. Προβάλλεται σε πανελλήνια πρώτη στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

27ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το πανέμορφο «Ali & Ava» της Κλίο Μπάρναρντ είναι η feelgood έκπληξη του 2021

O Άλι είναι ένας καλόψυχος Πακιστανός, πρώην dj, στο τέλος του γάμου του. Η Άβα είναι βοηθός τάξης σε σχολείο του Μπράντφορντ, ολομόναχη ανάμεσα σε παιδιά και εγγόνια. Κι οι δυο στα καλοπατημένα 40 τους, ανάμεσα στην μοναξιά, την φυλετική και την ταξική απόσταση, κι ένα καρβουνάκι ελπίδας ότι «κάτι τους μένει ακόμα» να σιγοκαίει. Μέχρι που οι άνθρωποι αυτοί συναντιούνται και σπίθες αρχίζουν να πετούν ανάμεσά τους.

Χάρη στo αφοπλιστικό love story που διηγείται, η Κλίο Μπάρναρντ του «Εγωιστή Γίγαντα» φωτίζει με ζεστασιά και εγκάρδια διάθεση το σκληρό ρεαλιστικό σύμπαν των προηγούμενων ταινιών της, συστήνει στο κοινό μια πραγματικά αξιαγάπητη ηρωίδα (την οποία κάνει ακόμη πιο ακαταμάχητη η ερμηνεία της Κλερ Ράσμπρουκ) και απαντά στη σκυθρωπή μας πραγματικότητα με ένα ρομαντικό και αισιόδοξο φιλμ-τρυφερό κλείσιμο του ματιού.

Ταινία προορισμένη να σου κλέψει την καρδιά, το «Άλι και Άβα» συστήνει στο κοινό μια αναπάντεχα γλυκιά πλευρά της Βρετανής δημιουργού και χρησιμοποιώντας την απλότητα και την αμεσότητα του κοινωνικού ρεαλισμού, στον οποίο το αγγλικό σινεμά έχει προ πολλού αριστεύσει, καταθέτει μια ερωτική ιστορία που όσο ανεπιτήδευτη είναι, άλλο τόσο αβίαστα καταφέρνει να σε κατακτήσει. Από τις πιο πολυεπαινεμένες ταινίες της διεθνούς κριτικής για τη φετινή σεζόν. 

Η ταινία δεν έχει εξασφαλίσει διανομή στη χώρα μας οπότε φροντίστε να μην τη χάσετε. Προβάλλεται τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 20.00, στην αίθουσα ΔΑΝΑΟΣ 1 και επαναλαμβάνεται την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στη θερινή ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ, ώρα 19.45.