In Hollywood No One Can Hear You Scream: H κουβέντα για τηλεοπτικό «Άλιεν» καλά κρατεί

Ο δημιουργός του «Legion» και του «Fargo» φαίνεται να κρατά τη συζήτηση ζωντανή με μια πρωτότυπη «Άλιεν χωρίς Άλιεν» σύλληψη, που περιστασιακά κοσμεί τα zoom calls της βιομηχανίας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
In Hollywood No One Can Hear You Scream: H κουβέντα για τηλεοπτικό «Άλιεν» καλά κρατεί

Οι παλινδρομήσεις και οι αμφιβολίες για το αειθαλές (;) concept δεν σταματούν, παρά το εμπόδιο που θέτουν η μέτρια εμπορική διαδρομή του «Alien Covenant» (2017) και, το κυριότερο, η απορρόφηση της Fox από την Ντίσνεϊ που δεν φαίνεται να έχει περί πολλού την ταινιοθήκη της πρώτης.

Ωστόσο, ο Νόα Χόλεϊ, ο άνθρωπος πίσω από το «Legion», εμπιστεύεται την εμπορική λογική ενός στούντιο που θα θέλει να ανακατέψει την τράπουλα και να αξιοποιήσει τον κατάλογο των εταιρειών του. Και επιβεβαιώνει, μετά τον Ρίντλεϊ Σκοτ, ότι από καιρού εις καιρόν επανέρχονται οι συζητήσεις περί μιας ενδεχόμενης τηλεοπτικής μεταγραφής του franchise.

«Το 'Άλιεν' είναι περί της ανθρωπότητας στα χειρότερά της», λέει ο Χόλεϊ. «Υπάρχει μια σκηνή στην δεύτερη ταινία που η Σιγκούρνι λέει 'δεν ξέρω ποιο από τα δύο είδη είναι χειρότερο. Τουλάχιστον αυτά δεν πηδάνε το ένα το άλλο για ποσοστά'. Αν δεις τα έργα τείνουν να είναι ιστορίες παγίδευσης - σε ένα διαστημόπλοιο, μια φυλακή κτλ. [...] Νομίζω θα ήταν ενδιαφέρον αν το επεκτείναμε. Έχουμε ας πούμε 10 ώρες στην τηλεόραση, οι δύο θα είναι δράση μένουν οκτώ, κάτι πρέπει να συμβαίνει κι αυτό είναι το θέμα των συζητήσεων που ανοίγω...».

Στην λογική του «Legion», ο Χόλεϊ σκέφτεται πώς θα ήταν αν αντίστοιχα με τη σειρά αυτή «έβγαζε» το Άλιεν από την εξίσωση (στο Legion έχουμε ένα κόμικ χωρίς σούπερ ήρωες), αν το ανθρώπινο δράμα, οι χαρακτήρες, τα θέματα, μπορούν να δώσουν νόημα στην κατασκευή.

Alien sans Alien λοιπόν; Διερωτάσαι ποια είναι η σκοπιμότητα του εγχειρήματος αφαιρώντας τον λόγο που η μυθολογία είναι...μυθολογία. Ίσως όμως από την άλλη αυτό να είναι και η πρόκληση και το ενδιαφέρον που θα αιμοδοτούσε ένα κινηματογραφικό σίριαλ το οποίο στα χνάρια που ακολουθεί δεν φαίνεται να τιμά τις καταβολές του, ούτε και να γοητεύει όπως παλιά.