Τι Spidey, τι Φρεντ Αστέρ! Ο Τομ Χόλαντ φοράει αλλιώτικη στολή για ένα «αναπάντεχο» biopic

122 χρόνια από τη γέννησή του, ο μεγαλύτερος χορευτής που αντίκρiσε το σελιλόιντ γνωρίζει πιένες κινηματογραφικής μετενσάρκωσης. Περισσότερα εντός.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τι Spidey, τι Φρεντ Αστέρ! Ο Τομ Χόλαντ φοράει αλλιώτικη στολή για ένα «αναπάντεχο» biopic

Ο μεγαλύτερος χορευτής, αλλά και ένας από τους 10 μεγαλύτερους σταρ της κλασικής εποχής, ο Φρεντ Αστέρ όρισε όχι μόνο τη χορευτική χάρη, αλλά κι ένα κινηματογραφικό είδος. Το μιούζικαλ, μπορεί σήμερα να μην υφίσταται όπως άλλοτε, ωστόσο όλο και κάποια παραγωγή αναφύεται (και βέβαια το West Side Story αναμένεται σαν κέικ βασιλόπιτα), όταν όμως έγραφε την μεγαλύτερη δόξα του, ο Φρεντ Αστέρ το πήρε από το χέρι και το οδήγησε στην λεωφόρο της δόξας. Τόσο κατασκευαστικά, με την συνδρομή βέβαια των Ντόνεν, Κέλι, Μινέλι, όσο και σαν αποδραστική αντιπροσώπευση δύσκολων εποχών (Κραχ και 2ος ΠΠ), το μιούζικαλ βρέθηκε στην ακμή του το '30 και το '40, με κάποιες εμβληματικές παραγωγές (και) μοντερνισμού από το '50 κι εντεύθεν. 

Όλα αυτά θέλει να αναπλάσει η Sony και καλεί τον 25χρονο Τομ Χόλαντ να φέρει εις πέρας το ακατόρθωτο. Διότι ο Αστέρ δεν αναπαράγεται είναι η αλήθεια. Έστω κι έτσι πάντως, ο νεαρός ηθοποιός, συμπαθέστατος εν γένει και μιας πληθωρικής καλλιτεχνικής κοπής που δεν συναντάς εύκολα πια, αντάμα με το No Way Home (17 Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ) και μια σχεδιαζόμενη νέα τριλογία Spider Man, θα έχει και το στα σπάργανα ακόμη «σχέδιο Αστέρ».

Ο Χόλαντ έχει πάντως μιούζικαλ παρελθόν, αφού πρωταγωνίστησε στο θεατρικό «Billy Eliot» για την λονδρέζικη σκηνή του West End, στα τέλη των '00ς. Γνωστότερα πάντως, λόγω viral διάστασης, έκανε το 2017 ένα νούμερο στο «Lip Sync Battle», όπου δίπλωσε Τζιν Κέλι και Ριάνα (λίγο Τζιν Κέλι, πολύ Ριάνα), δείχοντας πάντως διάθεση και γύμναση - που την ξέραμε κι από τον Spidey. Ο Αστέρ βέβαια θα χρειαστεί και κάτι παραπάνω, που ο Χόλαντ δύσκολο να βρει με προπόνηση, αλλά η φιλοτιμία είναι δεδομένη.

Τέλος να πούμε ο Αστέρ (και ο... Μπίλι Έλιοτ) θα διπλώσουν - γιατί πώς αλλιώς να βεβαιωθούμε ότι θα πατώσει εισπρακτικά - αφού ο Τζέιμι Μπελ (ο πρωταγωνιστής του Billy Elliot 21 χρόνια πριν) θα υποδυθεί τον Αστέρ απέναντι στην Τζίνζερ Ρότζερς της Μάργκαρετ Κουόλι σε μια παραγωγή των Amazon Studios. Αστέρ και Ρότζερς, ως γνωστόν (;) απετέλεσαν το θρυλικό ζευγάρι του αμερικανκού μιούζικαλ, κάνοντας σε λιγότερο από μια 20ετία 9 ταινίες μαζί.