Αυτή είναι συνεργασία: Ο Χοακίν Φίνιξ πρωταγωνιστεί στην επόμενη ταινία του Άρι Άστερ

«Η Λεωφόρος της Απογοήτευσης» είναι ο τίτλος, πλήρως υποσχόμενος και πλήρως συνεπής σε σχέση με τις δύο προηγούμενες δουλειές του Άστερ, «Hereditary» και «Μεσοκαλόκαιρο».

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Αυτή είναι συνεργασία: Ο Χοακίν Φίνιξ πρωταγωνιστεί στην επόμενη ταινία του Άρι Άστερ

Είναι επίσημο! Είναι λακωνικό, αλλά είναι επίσημο. Η νέα δουλειά του, εντελώς αναμενόμενου πλέον, Άρι Άστερ, τον φέρνει δίπλα-δίπλα με τον βασικό «πειραγμένο» της σύγχρονης αμερικανικής υποκριτικής, που μυστηριωδώς (ή όχι και τόσο) κατάφερε να είναι συνάμα και mainstream έδεσμα, λόγω της συντριπτικής εμπορικής επιτυχίας του «Τζόκερ».

Κυκλοφορούσε καιρό η φήμη ότι ο Χοακίν Φίνιξ σκεφτόταν τη συνεργασία αυτή και τώρα όχι μόνο είναι ένα μεγάλο «ναι», αλλά το έργο, τιτλοφορούμενο εντυπωσιακά «Disappointment Blvd.», έχει και την Α24 πίσω από την διανομή του.

Η ιστορία περιγράφεται ασκητικά σαν ένα «ιδιωτικό πορτρέτο ενός από τους διασημότερους επιχειρηματίες όλων των εποχών», ενώ κυκλοφορεί και η περιγραφή της ως «μιας ιστορίας σουρεαλιστικού τρόμου, τοποθετημένης σε ένα εναλλακτικό παρόν». Υπάρχει ένα μικρό ερώτημα αν μιλάμε για τις ίδιες ταινίες, καθώς η δεύτερη περιγραφή κυκλοφόρησε στους διαδρόμους το φθινόπωρο. Δεν έχει και τόση σημασία, εκτιμά κανείς, ο Άστερ έχει δώσει δείγματα του τύπου του δημιουργού που κεφαλαιώνει στο «πώς», παρά στο «τι».

Ο Φίνιξ, ως γνωστόν, πρόκειται να υποδυθεί τον Ναπολέοντα στο «Kitbag» του Ρίντλεϊ Σκοτ (πρέπει να αλλάξει τίτλο), όμως το πιθανότερο είναι πρώτα να γυρίσει την ταινία του Άστερ, καθώς ο Σκοτ τώρα ετοιμάζεται να κινηματογραφήσει το «Gucci»!

Σε μεγάλη αναμονή, ο Άστερ είναι ο δημιουργός που δικαιολογεί αυτή τη στιγμή, λόγω ιδιωματικής ματιάς και ατρόμητης διάθεσης και σκηνοθετικής «αυθάδειας», μεγάλες προσδοκίες και όχι απαραίτητα μόνο για το είδος του Τρόμου.