«Bad Blood»: Άνταμ ΜακΚέι και Τζένιφερ Λόρενς ανανεώνουν το ραντεβού τους

Το «Μην Κοιτάτε Πάνω» πρέπει να άρεσε πολύ στο δίδυμο και το διαδέχεται αμέσως μετά μια ταινία για την θρυλική (για όλους τους λάθος λόγους) Ελίζαμπεθ Χολμς και την εταιρεία Theranos που υπήρξε το αίτιο της ηχηρής πτώσης της.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
«Bad Blood»: Άνταμ ΜακΚέι και Τζένιφερ Λόρενς ανανεώνουν το ραντεβού τους

Πίσω στο 2003 μια 19χρονη επιχειρηματίας έφτιαξε μια εταιρεία με σκοπό τον «εκδημοκρατισμό» της Υγείας. Πολύ χονδρικά η εταιρεία περηφανευόταν μια τεχνολογία υπό την οποία οι εξετάσεις αίματος θα γίνονταν με μια απειροελάχιστη ποσότητά του, διότι είχε τον τον τρόπο με την τεχνολογία αυτή να αντλήσει τεράστιο όγκο πληροφορίας.

Η Theranos λειτούργησε κάτω από τα ραντάρ της πρόσκαιρης δημοσιότητας, όμως σταδιακά έφτασε να συνομιλεί η Χολμς με υπουργούς, να παινεύεται γενικώς για το επιχερηματικό της πνεύμα, να γίνεται ταυτόχρονο εξώφυλλο σε έντυπα μεγάλου πρεστίζ και, βασικότερα, να έχει αξία ως επιχείρηση τα 9 δις δολάρια, καθιστώντας την Χολμς την νεότερη δισεκατομμυριούχο. Εν συνεχεία έσκασε η απάτη και άρχισε η πτώση. Η δίκη εξελίσσεται αυτό το διάστημα, μετά από αναβολές λόγω πανδημίας, και η Χολμς αντιμετωπίζει σε περίπτωση καταδίκης της εξοντωτικές ποινές.

Όλα αυτά λοιπόν θα είναι το θέμα του «Bad Blood», από τον νεότερο σατιρικό κινηματογραφικό εισαγγελέα της εποχής μας, τον Άνταμ ΜακΚέι, και τη νεότευκτη μούσα του την Τζένιφερ Λόρενς, που ελπίζει αγρίως να συνέλθει διότι η καριερα της, μετά το Όσκαρ και το βάρος των μιντιακών προσδοκιών, διολισθαίνει σαν τετράτροχο σε βαρύ παγετό στον κατήφορο. 

Το σχέδιο το αναλαμβάνει η Apple, o ΜακΚέι γράφει, σκηνοθετεί και παράγει (στο τυπικό πακέτο που αναλαμβάνει), με την Λόρενς να εκτελεί και αυτή χρέη παραγωγού. Βάση του σεναρίου θα είναι το «Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley» του ερευνητικού δημοσιογράφου Τζον Καρέιρου που ήταν και αυτός που έσκασε την είδηση και το κυνηγητό επί ενδεχόμενης απάτης της, πλέον, κατηγορούμενης (συντόμως πρώην) δισεκατομμυριούχου.

Το Hulu επίσης ετοιμάζει κάτι για την ίδια υπόθεση, φαίνεται ότι στις μέρες μας ιστορίες, biopic και λοιπά τινά επικαιρότητας πάνε δυο-δυο (...), με την Αμάντα Σέιφριντ στον επώνυμο ρόλο να αντικαθιστά την μέχρι πρότινος πρωταγωνίστρια, Κέτι ΜακΚίνον.

Ως τότε εμείς εξακολουθούμε να αναμένουμε το «Μην Κοιτάτε Πάνω», ελπίζοντας να απολαύσουμε περισσότερο μια εποικοδομητική σάτιρα παρά αυτές τις καταγγελτικές, πολιτικοφανείς ιστορίες που σκαρώνει τελευταία ο ΜακΚέι (και παίρνει και Όσκαρ γι' αυτό).