Berlinale 2023: Στο «Good Mothers» του Disney+ το βραβείο Καλύτερης Σειράς

Η αληθινή ιστορία μιας ομάδας γυναικών που τα έβαλε με τη μαφία της Καλαβρίας απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Σειράς του τμήματος Berlinale Series Awards. 

Αποστολή στο Βερολίνο: Γιάννης Βασιλείου
Berlinale 2023: Στο «Good Mothers» του Disney+ το βραβείο Καλύτερης Σειράς

Κακά τα ψέματα, μια διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα του φιλοθεάμονος κοινού θέλει και προτιμά το format  της τηλεοπτικής σειράς. Δεν φταίει που φθίνει το σινεμά και οτι «ταινίες έγιναν μικρότερες» που έλεγε και η Νόρμα Ντέσμοντ, είναι που η τηλεοπτική αφήγηση προσαρμόζεται ευκολότερα στο ολοένα μειούμενο attention span μας. Τα κινηματογραφικά φεστιβάλ προσαρμόζονται στην εποχή, βλέπουμε πχ. στο πρόγραμμα της Βενετίας, δίπλα στις μεγάλες κινηματογραφικές πρεμιέρες, και το (εξαιρετικό) αμερικανικό ριμέικ του «Scenes from A Marriage» ή την τρίτη σεζόν του «Kingdom» του Λαρς Φον Τρίερ.

Η Berlinale ήταν το πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ που αφουγκράστηκε στις εξελίξεις, έχοντας καθιερώσει από το 2015 το τμήμα Berlinale Series, το οποίο προσφέρει μια πρώτη ματιά σε σειρές από όλο τον κόσμο. Φέτος έκανε ένα βήμα παραπάνω, θεσπίζοντας το Berlinale Series Award, σε συνεργασία με τη δημοφιλή ιστοσελίδα της βιομηχανίας Deadline. Ο πρώτος νικητής αυτού του Βerlinale Series Awards είναι το «Good Mothers» του Disney+, μια ιταλοβρετανική μίνι σειρά έξι επεισοδίων. Τη σκηνοθεσία συνυπογράφουν ο Τζούλιαν Τζάρολντ του «Kinky Boots» και η Ελίσα Αμορούζο. Η σειρά, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, ακολουθεί μια ομάδα γυναικών που, καθεμία από το δικό της πόστο, αποφασίζουν να θέσουν ένα τέλος στις μαφιόζικες πρακτικές στην περιοχή της Καλαβρίας, για χάρη των παιδιών τους.

Το σκεπτικό της τριμελούς κριτικής επιτροπής πίσω από τη βράβευση στάθηκε τους πολυεπίπεδους χαρακτήρες της σειράς και στη λεπτομέρεια με την οποία οι δημιουργοί έχτισαν το σύμπαν της. Η σειρά αναμένεται να προστεθεί στον κατάλογο του Disney+ στις 5 Απριλίου. 

Το ΣΙΝΕΜΑ cinemagazine.gr ταξιδεύει στο Βερολίνο με την AEGEAN. Το 73o Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου πραγματοποιείται 16 - 26 Φεβρουαρίου 2023.

Βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ανταποκρίσεις του ΣΙΝΕΜΑ cinemagazine.gr από τη Μπερλινάλε 2023 εδώ.