Μπονγκ Τζουν-χο καλεί Ρόμπερτ Πάτινσον για sci-fi ταινία

Σίγουρα περιμέναμε την επόμενη ταινία του κορεάτη σκηνοθέτη μετά τον θρίαμβο των «Παρασίτων». Θα πάει καλά όμως αυτό;

Από τον Χρήστο Πολίτη
Μπονγκ Τζουν-χο καλεί Ρόμπερτ Πάτινσον για sci-fi ταινία

Η Warner είναι εκείνη που τελικά κατάφερε να πείσει τον Μπονγκ Τζουν-χο για να κάνει το επόμενο βήμα του στο σινεμά. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα «μιλήσει» αγγλικά, καθώς το έκανε πριν κάποια χρόνια με το «Snowpiercer».

Οι πρώτες συζητήσεις ήθελαν τον σκηνοθέτη να συζητάει για μια κορεάτικη ταινία τρόμου, ύστερα μάθαμε για ένα κορεάτικο animation. Όλα όμως μπαίνουν στον πάγο -για την ώρα- και η Warner μπαίνει μπροστά και κλείνει τον Τζουν-χο για να διασκευάσει για το σινεμά το sci-fi μυθιστόρημα του Έντουαρντ Άστον με τίτλο «Mickey 7».

Ο Mickey 7 είναι ένας αναλώσιμος εργαζόμενος σε μια ανθρώπινη αποστολή που επιδιώκει να επικοίσει τον παγωμένο κόσμο του Niflheim. Αυτή η επιχείρηση αυτοκονίας ανατίθεται στον Mickey, που έχει την ικανότητα να «ανασταίνεται» ως κλώνος. Μετά όμως από 6 θανάτους, συνειδητοποιεί πως…εδώ κάτι δεν πάει καλά. Κάποιοι θα τον θεωρήσουν νεκρό, όταν «εξαφανιστεί» και κάπως έτσι θα υπάρξει ο όγδοος Mickey. Όμως ο «7» θα επιστρέψει και θα χρειαστεί να κρύψει τον «διπλό» του εαυτό.

Αυτό που ξέρουμε είναι ο Τζουν-χο θα «πειράξει» την πλοκή και δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθεί με sci-fi κόσμους, καθώς εκτός από το «Snowpiercer» τον είδαμε να πειραματίζεται και στο «Okja».

Στον πρωταγωνιστικό (διπλό) ρόλο θα δούμε τον Πάτινσον, που συμπληρώνει ένα σερί επιτυχημένων συνεργασιών με τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, την Κλερ Ντενί, τους αδερφεούς Σαφντί, τον Κρίστοφερ Νόλαν, τον Ρόμπερτ Ίγκερς, ενώ σύντομα θα τον δούμε ως νέο Batman στην ταινία του Ματ Ριβς.