«The Formula»: Τζον Μπογιέγκα και Ρόμπερτ Ντε Νίρο πάνε στο Netflix να γυρίσουν θρίλερ με αυτοκίνητα

Ο νεαρός ηθοποιός θα είναι οδηγός F1 που καταλήγει οδηγός διαφυγής σε ληστείες και ο Ντε Νίρο ποιος ξέρει πώς και γιατί βρέθηκε εκεί.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
«The Formula»: Τζον Μπογιέγκα και Ρόμπερτ Ντε Νίρο πάνε στο Netflix να γυρίσουν θρίλερ με αυτοκίνητα

Γράφουμε και ξαναγράφουμε ότι το Χόλιγουντ πρέπει να ξαναβρεί την μικρομεσαία ταινία του, το Netflix όμως, που καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να πάει κουτουρού στο περιεχόμενο των εκατοντάδων εκατομμυρίων, κάνει και σ' αυτό την κίνησή του. Βέβαια η ταινία του οδηγού της Φόρμουλα 1 που γίνεται κλέφτης (οδηγός σε αυτοκίνητα ληστειών) «για να σώσει την μόνη οικογένεια που του απέμεινε», μοιάζει τόσο generic, τόσο χιλιοχρησιμοποιημένη, που γίνεσαι παράξενος και γκρινιάρης. Και μετά σκέφτεσαι το «Driver» του Γουόλτερ Χιλ (1978) και λες δεν ξέρεις ποτέ, μπορεί να βγει κάτι καλό.

Μπογιέγκα και Ντε Νίρο λοιπόν, με τον αειθαλή δεύτερο να θυμίζει ότι σε τέτοια σχέδια μπλέκεται ήδη από τα τέλη του...'90, θα σκηνοθετηθούν από τον Τζέραρντ ΜακΜάρεϊ («Κάθαρση: Η Αρχή», 2018) κι ένας «ωχ» ψίθυρος αποδρά από τα χείλη. Ωστόσο είπαμε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Για την ταινία τίποτε άλλο δεν είναι ακόμα γνωστό, πέραν του ότι ο ΜακΜάρεϊ θα αναλάβει και την συγγραφή και την παραγωγή, την τελευταία μαζί με τους Τζέιν Ρόζενταλ, Μπέρι Γουέλς και τον ίδιο τον Ντε Νίρο.

Ο Μπογιέγκα, που αφότου τελείωσε η τριλογία του «Πολέμου τον Άστρων», όπου κρατούσε κεντρικό ρόλο, δεν κρύβει λόγια εναντίωσης στο πώς εξελίχθηκε η σειρά («φυλακή πολυτελείας»), έπαιξε στο «Small Axe» του Στιβ Μακουίν (στο εξαιρετικό «Red White and Blue» επεισόδιο) και είναι οπωσδήποτε μια από τις μαύρες ερμηνευτικές δυνάμεις που ανέρχονται στο Νέο Χόλιγουντ της δεκαετίας που θα διανύσουμε.