Ο Ντάνι Μπόιλ σκηνοθετεί μίνι σειρά για τους Sex Pistols!

Η σειρά θα είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα του κιθαρίστα της μπάντας, Στιβ Τζόουνς και αναμένεται δέουσα κριτική στα βρετανικά κοινωνικά πράγματα και τις αναλογίες τους με το σήμερα.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ο Ντάνι Μπόιλ σκηνοθετεί μίνι σειρά για τους Sex Pistols!

Η Ιστορία είναι «άτιμο» πράγμα. Βγαίνεις να αλλάξεις τα πράγματα, να επιτεθείς στο κατεστημένο, να τα σπάσεις και όσο μπορείς στην πορεία, να διώξεις και τους «δεινόσαυρους» και τη βαρετή μουσική τους και 40 χρόνια αργότερα γράφεις κι εσύ την αυτοβιογραφία σου, που κάποιος θα πάρει να κάνει μίνι σειρά για μια κοινή πλατφόρμα. Έτσι είν' η ζωή και πώς να την αλλάξεις.

Με «Αναρχία στο Ην. Βασίλειο» απαντούσαν κάποτε οι Σεξ Πίστολς, ίσως όχι με μουσική ανωτερότητα, αλλά με «κάτι» που έφερε σαρωτικές αναταράξεις - όχι μόνο στο Ην. Βασίλειο - κάτι που δήλωσε βροντώδες παρών από ομάδες και τάξεις ανθρώπων κατάτι φιμωμένων θα έλεγες. Ισχύει ακόμα. 

Ο «κάποιος» που αναφέρθηκε πριν είναι ο οσκαρούχος Ντάνι Μπόιλ και το «κάτι» είναι αυτό που θέλει να βρει στη νέα μίνι σειρά που στήνει για λογαριασμό του FX, βασισμένος στα απομνημονεύματα του 65χρονου κιθαρίστα των  Pistols - που έπαιζε και μπάσο ο άνθρωπος καθότι ο Σιντ Βίσιους δεν σκάμπαζε από μουσική.

«Φαντάσου έναν κόσμο 'Στέμματος' και 'Downton Abbey' που θα σαρώνεται από τραγούδια που εσύ κι οι φίλοι σου ουρλιάζετε με όλη την οργή που αντιπροσωπεύουν», λέει ο Μπόιλ. «Αυτή είναι η στιγμή που βρετανική κοινωνία και κουλτούρα άλλαξε για πάντα. Ήταν η απασφάλιση για την κουλτούρα του δρόμου...εκεί που οι καθημερινοί άνθρωποι πήραν τη σκηνή με όλη την φούρια και όλο τον τρόπο τους και όλοι έπρεπε να ακούσουν και όλοι είτε φοβήθηκαν ή ακολούθησαν. Οι Σεξ Πίστολς και στο κέντρο τους ένας νεαρός, αναλφάβητος, γοητευτικός κλεπτομανής - ένας ήρωας των καιρών - ο Στιβ Τζόουνς. Τώρα θα δείξουμε πώς έγινε όλο αυτό», καταλήγει ο Μπόιλ.

Αφήνοντας στην άκρη την σχετική ανακρίβεια (ο κόσμος συνέχιζε κανονικά, οι δεινόσαυροι άντεξαν περισσότερο, το «Στέμμα» και το «Downton Abbey», ατυχώς ή ευτυχώς, φτιάχτηκαν σήμερα), η ιστορία των Sex Pistols είναι συναρπαστική και θα μας εξακοντίσει σε μια πύρινη εποχή. Το «Σιντ Και Νάνσι» του '86 είχε πει την ιστορία του Σιντ Βίσιους, τώρα θα δούμε την πλευρά αυτού που είναι ακόμα εδώ.

Το καστ έχει ήδη γίνει, η παραγωγή ξεκινά, λέει το πρόγραμμα, στις 7 Μαρτίου, και οι Τόμπι Γουάλας, Άνσον Μπουν, Λούις Πάρτριτζ, Τζέικομπ Σλέιτερ, Φέιμπιεν Φράνκελ, Έμα Άπλτον και πολλοί ακόμα είναι στις πανκ θέσεις τους για καυγά - και μουσική.

Ελληνικό χρώμα στο 32ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τεργέστης Τρέιλερ «ΗΠΑ Εναντίον Μπίλι Χόλιντεϊ» για την βιογραφία της μορφής της Jazz από τον Λι Ντάνιελς