Πρώτες εικόνες από τη μίνι σειρά του Ντάνι Μπόιλ για τους Sex Pistols!

Η σειρά θα είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα του κιθαρίστα της μπάντας, Στιβ Τζόουνς και αναμένεται δέουσα κριτική στα βρετανικά κοινωνικά πράγματα και τις αναλογίες τους με το σήμερα. Και οι πρώτες εικόνες φανερώνουν ένα σύμπαν όσο ηλεκτρισμένο ήταν εκείνο του «Trainspotting»!

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Πρώτες εικόνες από τη μίνι σειρά του Ντάνι Μπόιλ για τους Sex Pistols!

Η Ιστορία είναι «άτιμο» πράγμα. Βγαίνεις να αλλάξεις τα πράγματα, να επιτεθείς στο κατεστημένο, να τα σπάσεις και όσο μπορείς στην πορεία, να διώξεις και τους «δεινόσαυρους» και τη βαρετή μουσική τους και 40 χρόνια αργότερα γράφεις κι εσύ την αυτοβιογραφία σου, που κάποιος θα πάρει να κάνει μίνι σειρά για μια κοινή πλατφόρμα. Έτσι είν' η ζωή και πώς να την αλλάξεις.

Με «Αναρχία στο Ην. Βασίλειο» απαντούσαν κάποτε οι Σεξ Πίστολς, ίσως όχι με μουσική ανωτερότητα, αλλά με «κάτι» που έφερε σαρωτικές αναταράξεις - όχι μόνο στο Ην. Βασίλειο - κάτι που δήλωσε βροντώδες παρών από ομάδες και τάξεις ανθρώπων κατάτι φιμωμένων θα έλεγες. Ισχύει ακόμα. 

Ο «κάποιος» που αναφέρθηκε πριν είναι ο οσκαρούχος Ντάνι Μπόιλ και το «κάτι» είναι αυτό που θέλει να βρει στη νέα μίνι σειρά που γυρίζει για λογαριασμό του FX, βασισμένος στα απομνημονεύματα του 65χρονου κιθαρίστα των  Pistols - που έπαιζε και μπάσο ο άνθρωπος καθότι ο Σιντ Βίσιους δεν σκάμπαζε από μουσική.

«Φαντάσου έναν κόσμο 'Στέμματος' και 'Downton Abbey' που θα σαρώνεται από τραγούδια που εσύ κι οι φίλοι σου ουρλιάζετε με όλη την οργή που αντιπροσωπεύουν», λέει ο Μπόιλ. «Αυτή είναι η στιγμή που βρετανική κοινωνία και κουλτούρα άλλαξε για πάντα. Ήταν η απασφάλιση για την κουλτούρα του δρόμου...εκεί που οι καθημερινοί άνθρωποι πήραν τη σκηνή με όλη την φούρια και όλο τον τρόπο τους και όλοι έπρεπε να ακούσουν και όλοι είτε φοβήθηκαν ή ακολούθησαν. Οι Σεξ Πίστολς και στο κέντρο τους ένας νεαρός, αναλφάβητος, γοητευτικός κλεπτομανής - ένας ήρωας των καιρών - ο Στιβ Τζόουνς. Τώρα θα δείξουμε πώς έγινε όλο αυτό», καταλήγει ο Μπόιλ.

Αφήνοντας στην άκρη την σχετική ανακρίβεια (ο κόσμος συνέχιζε κανονικά, οι δεινόσαυροι άντεξαν περισσότερο, το «Στέμμα» και το «Downton Abbey», ατυχώς ή ευτυχώς, φτιάχτηκαν σήμερα), η ιστορία των Sex Pistols είναι συναρπαστική και θα μας εξακοντίσει σε μια πύρινη εποχή. Το «Σιντ Και Νάνσι» του '86 είχε πει την ιστορία του Σιντ Βίσιους, τώρα θα δούμε την πλευρά αυτού που είναι ακόμα εδώ.

Η παραγωγή ήδη βρίσκεται σε γυρίσματα. Τόμπι Γουάλας, Άνσον Μπουν, Λούις Πάρτριτζ, Τζέικομπ Σλέιτερ, Φέιμπιεν Φράνκελ, Έμα Άπλτον είναι ήδη επιβαίνοντες, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα ονόματα των Τόμας Μπρόντι-Σάνγκστερ και Ταλούλα Ρίλει, γνωστοί από το «Γκαμπί της Βασίλισσας» και του «Westworld» αντίστοιχα, που θα ενσαρκώσουν τους θρυλικούς Μάλκολμ ΜακΛάρεν και Βίβιαν Γουέστγουντ που είχαν άρρηκτη σχέση με το συγκρότημα.