Τρέιλερ «Chaos Walking»: Ντέιζι Ρίντλεϊ, Tομ Χόλαντ και Μαντς Μίκελσεν «περπατάνε στο χάος»

Μετά από διετή καθυστέρηση, η πολυβραβευμένη τριλογία «The Chaos Walking» του Πάτρικ Νες βρίσκει τον δρόμο για την μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν.

Από τον Πάνο Γκένα
Τρέιλερ «Chaos Walking»: Ντέιζι Ρίντλεϊ, Tομ Χόλαντ και Μαντς Μίκελσεν «περπατάνε στο χάος»

Μία Τζεντάι και ένας Spider-Man συναντιούνται για την προσαρμογή του πολυβραβευμένου «The Chaos Walking» του Πάτρικ Νες («Το Τέρας Έρχεται») στη μεγάλη οθόνη, ενός από τα πιο καλογραμμένα βιβλία εφηβικής λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας.

Στο «Chaos Walking» ο Τοντ Χιούιτ (Τομ Χόλαντ) ζει στον απομακρυσμένο πλανήτη του Νέου Κόσμου, όταν το ξέσπασμα του «Θορύβου», ενός ιού που προκαλεί οράματα και κακόβουλες σκέψεις στο μυαλό των ανθρώπων, οδηγεί τον πληθυσμό στην τρέλα και την παράνοια. Μέχρι που ο Τοντ θα κάνει μια κρυφή, σιωπηλή ανακάλυψη: τη Βιόλα (Ντέζι Ρίντλεϊ), ένα κορίτσι που μπορεί να είναι το κλειδί για τα μυστικά του Νέου Κόσμου. Μαζί θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από ένα περιβάλλον όπου κάθε σκέψη ακούγεται και κάθε κίνηση είναι γνωστή.

Ο Πάτρικ Νες («Το Τέρας Έρχεται») κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της τριλογίας «The Chaos Walking» το 2008 με τίτλο «The Knife of Never Letting Go» κερδίζοντας τα Guardian Children's Fiction Prize, Costa Children's Book of the Year Prize και Booktrust Teenage Prize, ενώ το 2011 με το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας «Monsters of Men» κέρδισε το Carnegie Medal. Η κινηματογραφική διασκευή των βιβλίων ήταν θέμα χρόνου.

Στη σκηνοθετική καρέκλα βρίσκεται ο Νταγκ Λάιμαν («Edge of Tomorrow», «Mr. & Mrs. Smith»), και μαζί με τους ανερχόμενους Ρίντλεϊ και Χόλαντ, το καστ συμπληρώνουν ο Μαντς Μίκελσεν («Το Κυνήγι», «Χάνιμπαλ»), ο υποψήφιος για Όσκαρ Ντέμιαν Μπισίρ («A Better Life», «Μισητοί 8») και ο εξαιρετικός Ντέιβιντ Ογιέλογιο των «Selma» και «Interstellar».

Η παραγωγή της ταινίας θα μπορούσε να ταυτιστεί με το «χάος» του τίτλου της, αφού χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια με επαναληπτικά γυρίσματα και αρκετές καθυστερήσεις για να ολοκληρωθεί. Ανάμεσα στους έξι (!) σεναριογράφους της ταινίας, έχει credit και ο Τσάρλι Κάουφμαν. Αρχική ημερομηνία εξόδου της ταινίας ήταν η 1η Μαρτίου 2019, ενώ (covid επιτρέποντος) η νέα ημερομηνία κυκλοφορίας είναι η 21η Ιανουαρίου 2021.

Δείτε στη συνέχεια το πρώτο τρέιλερ και πόστερ του «Chaos Walking».

 

Ουρλιάζοντας: Το πέμπτο «Scream» ολοκλήρωσε γυρίσματα α λα «κρυφό σχολειό» στην πανδημίαO Καβάφης στο Βερολίνο με τα φτερά της κινηματογραφημένης ποίησης