Ο Τσάρλι Κάουφμαν ήθελε να κάνει ταινία το «Νησί των Γκίλιγκαν», αλλά με κανίβαλους

Φανταζόσασταν ποτέ οτι ο εμπνευστής της «Αιώνιας Λιακάδας ενός Καθαρού Μυαλού» θα αρέσκονταν σε κανίβαλους και δολοφόνους; Κι όμως…

Από τον Χρήστο Πολίτη
Ο Τσάρλι Κάουφμαν ήθελε να κάνει ταινία το «Νησί των Γκίλιγκαν», αλλά με κανίβαλους

Λίγοι μπορεί να το θυμούνται πια, και λιγότεροι να το μνημονεύουν, αλλά το «Gilligan’s Island» αποτέλεσε τεράστια τηλεοπτική επιτυχία για το CBS, που το φιλοξένησε από το 1964 μέχρι και το 1967.

Στα 98 του επεισόδια -σημειώστε πως τα πρώτα 36 ήταν ασπρόμαυρα-, η σειρά ακολουθούσε επτά επιβάτες ενός μικρού καϊκιού που θα ναυαγήσει σε ένα απρόσιτο νησί και η μόνη τους επλίδα για να σωθούν είναι ο γκαφατζής Γκίλιγκαν, ρόλο που υπηρέτησε με πολύ πείσμα ο Μπομπ Ντένβερ.

Μέσα στις δεκαετίες που ακολούθησαν, τα δικαιώματα πήγαν στην Warner, και γιατί όχι να μην έχει και το «Gilligan’s Island» μια δική του ταινία;

Κάπως έτσι, ο Τζέιμς Γκαν πρόσφατα αποκάλυψε στο Twitter μέσω ενός «παιχνιδιού» που πρέπει να περιγράψεις μια ταινία με δυο μονάχα εικόνες, χωρίς λόγια, πως ο Τσάρλι Κάουφμαν είχε γράψει μια κινηματογραφική διασκευή, που ήθελε το «Gilligan’s Island» ένα βίαιο μέρος, με δολοφόνους και κανίβαλους.

Κι ενώ η Warner πείστηκε, ο δημιουργός της σειράς, Σέργουντ Σβαρτζ, απαγόρευσε οποιαδήποτε αλλοίωση της δικής του ιστορίας. Ακόμα κι όταν πέθανε ο Σβαρτζ το 2011, και ανακινήθηκε η ιδέα των κανίβαλων και της εκδοχής του Κάουφμαν, οι κληρονόμοι κράτησαν σθεναρή αντίσταση και έτσι το project δεν προχώρησε ποτέ.

Λέτε κάποια στιγμή, κάπου, κάποτε, κάπως να δούμε το «Gilligan’s Island» αλλιώς;