Περιμένατε πως η «Cruella» θα μοιάζει με τον «Τζόκερ»; Η Έμα Στόουν απαντάει

Παρά τις πανκ προσδοκίες του τρέιλερ, δυστυχώς (ή μήπως ευτυχώς;) η νέα ταινία της Disney για την προϊστορία της Κρουέλα Ντε Βιλ δε θα μοιάζει καθόλου με τον βίο και πολιτεία του Τζόκερ του Χοακίν Φίνιξ.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Περιμένατε πως η «Cruella» θα μοιάζει με τον «Τζόκερ»; Η Έμα Στόουν απαντάει

Με το πρώτο τρέιλερ της live action εκδοχής των «101 Σκυλιών της Δαλματίας», που επικεντρώνεται στην «πηγή του κακού», άπαντες στοιχημάτισαν σε μια ανορθόδοξη πανκ εκδοχή μιας ιστορίας που πολύ θα θέλαμε να δούμε.

Κι ήταν αρκετοί εκείνοι που βρήκαν ομοιότητες με τον σκοτεινό κόσμο του «Τζόκερ», έναν βρώμικο κόσμο βουτηγμένο στο αίμα, που κράτησε στους ώμους του ο οσκαρούχος, πλέον, Χοακίν Φίνιξ. Παραήταν εύκολα τα σημάδια, αφού και εδώ έχουμε μια «τρελή», όπως λέει η ίδια, «Κρουέλα» με μια γερή δόση φαντασίας, κάτι που δεν είχε ο «Τζόκερ».

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Έμα Στόουν ξεκαθαρίζει πως «η «Κρουέλα» είναι πολύ διαφορετική από τον «Τζόκερ» και τονίζει πως ποτέ της δε θα συνέκρινε τον εαυτό της με τον Χοακίν Φίνιξ. «Θα ήθελα πολύ να είμαι σαν εκείνον».

Ο Κρεγκ Ζιλεσπί, σκηνοθέτης της ταινίας κατανοεί πως οι θεατές συνδύασαν τις δυο ιστορίες, καθώς αμφότερες βλέπουν τον «κακό» ήρωα. «Υπάρχουν μερικά πολύ βαθιά συναισθήματα που οδηγούν την Κρουέλα στην σκοτεινή πλευρά, αλλά αντίθετα με τον Τζόκερ, αυτή η σκοτεινή πλευρά θα έρθει στο φως με πολύ χιούμορ».

Τοποθετημένη στο Λονδίνο του '70, η «Cruella» ακολουθεί την φιλόδοξη Εστέλα στην προσπάθειά της να αναδειχτεί στον κόσμο της μόδας. Και θα χρειαστεί να κάνει τα πάντα για να σκαρφαλώσει στην κορυφή.

Για την ιστορία, η ταινία του Τοντ Φιλιπς, που κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας, έκανε περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις, ενώ κέρδισε δυο βραβεία Όσκαρ (Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Χοακίν Φίνιξ, Μουσικής για την Χίλντουρ Γκουντναντότιρ).

Αλήθεια, πιστέψαμε πως η Disney ακόμα και σε αυτή τη νέα, διαφορετική εποχή θα επέτρεπε μια ακατάλληλη ταινία με το καμουφλάζ της οικογενειακής κωμωδίας;