«Jane»: Aλφόνσο Κουαρόν και Σαρλίζ Θερόν ετοιμάζουν sui generis βιογραφία του Φίλιπ Κ. Ντικ

Do Androids Dream of Electric Jane? Η βιογραφία του Φίλιπ Κ. Ντικ δια χειρός Αλφόνσο Κουαρόν θα βυθιστεί στο κόνσεπτ της εναλλακτικής πραγματικότητας και θα έχει στο καστ την Σαρλίζ Θερόν.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
«Jane»: Aλφόνσο Κουαρόν και Σαρλίζ Θερόν ετοιμάζουν sui generis βιογραφία του Φίλιπ Κ. Ντικ

Mε «Blade Runner», «Τotal Recall» και «Minority Report», θα έλεγες ότι τα γραπτά του Φίλιπ Κ. Ντικ υπήρξαν τυχερά κατά τη μεταφορά τους στην οθόνη. Σύντομα αναμένεται να προστεθεί ακόμα μια (δυνητικά) αξιόλογη ταινία σχετιζόμενη με το λογοτεχνικό ιερό τέρας της επιστημονικής φαντασίας, καθώς η ζωή του τελευταίου θα αποτελέσει τη μαγιά για την επόμενη ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν.

Μην περιμένετε όμως μια συμβατική κινηματογραφική βιογραφία. Το «Jane» που ετοιμάζει ο Μεξικανός σκηνοθέτης σε συνεργασία με την Amazon αγκαλιάζει τη σταθερή στα έργα του συγγραφέα θεματική της εναλλακτικής πραγματικότητας και πλάθει μια τέτοια στην οποία η δίδυμη αδερφή του, που πέθανε έξι εβδομάδες μετά τη γέννα, τον ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Κάποιος που δεν έχει διαβάσει Ντικ, θα έλεγε ότι το κονσεπτ είναι βγαλμένο από το μυαλό του Τσάρλι Κάουφμαν, αλλά είναι πέρα για πέρα ταιριαστό με τη λογοτεχνική ιδιοσυγκρασία του Ντικ. Δεν ξέρουμε ακόμα ποιος θα υποδυθεί τον συγγραφέα, αλλά γνωρίζουμε ποια θα είναι η Τζέιν. Η Σαρλίζ Θερόν συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει στο έργο και πολύ χαιρόμαστε γι’ αυτό, καθώς την τελευταία τριετία δεν έχει αναλάβει ούτε έναν ρόλο αξιώσεων κι αυτό είναι κρίμα κι άδικο για το υποκριτικό της ταλέντο.

Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει η κόρη του συγγραφέα Ίσα Χάκετ, η οποία βρίσκεται πίσω κι από τη σειρά «Τhe Man in the High Castle» που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ντικ.