Η Ντακότα Τζόνσον μιλά ανοιχτά για τα προβληματικά γυρίσματα των «50 Aποχρώσεων του Γκρι»

H Nτακότα Τζόνσον μιλά για πρώτη φορά πιο ανοιχτά για τα χαοτικά γυρίσματα της τριλογίας. Σύμφωνα με την πρωταγωνίστρια, την ευθύνη για τις συγκρούσεις έφερε η συγγραφέας Ε.Λ. Τζέιμς με τις καθημερινές παρεμβάσεις της στο έργο των κινηματογραφιστών.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Η Ντακότα Τζόνσον μιλά ανοιχτά για τα προβληματικά γυρίσματα των «50 Aποχρώσεων του Γκρι»

Φαντάζει ένας αιώνας από την περίοδο που η τριλογία των «50 Αποχρώσεων του Γκρι» έφερνε λίγο (πολύ λίγο) soft-core ερωτισμό στις αίθουσες μα έχουν περάσει μόλις τέσσερα χρόνια από την κυκλοφορία της τελευταίας ταινίας Tα φθίνοντα εισπρακτικά αποτελέσματα από ταινία σε ταινία μαρτυρούν ότι η περιέργεια ήταν εκείνη που προσέλκυσε τον κόσμο την πρώτη φορά, αλλά η εμπορική επιτυχία τους είναι αδιαμφισβήτητη και μόνο κακό δεν έκανε στις καριέρες των Ντακότα Τζόνσον και Τζέιμι Ντόρναν. Σε συνέντευξή της στο Vanity Fair η πρωταγωνίστρια μίλησε για πρώτη φορά για τη μάχη των γυρισμάτων, την οποία προκαλούσε σε μεγάλο βαθμό η συγγραφέας των βιβλίων Ε.Λ. Τζέιμς. Στο συμβόλαιο της Τζέιμς κατά την πώληση των δικαιωμάτων στη Universal συμπεριλαμβανόταν ένας όρος για δημιουργικό έλεγχο πάνω στις κινηματογραφικές μεταφορές κι εκείνη έκανε κατάχρηση.

«Η ταινία που συμφώνησα να κάνουμε όταν υπέγραφα, ήταν πολύ διαφορετική από εκείνη που κατέληξε στο πανί και γι’ αυτό ευθύνεται η Τζέιμς», αναφέρει η Τζόνσον. « Η Τζέιμς είχε τον δημιουργικό έλεγχο κι απαιτούσε κάθε μέρα να αλλάξουν και να προστεθούν πράγματα. Υπήρχαν πράγματα στο βιβλίο που δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στο σινεμά, όπως ο εσωτερικός μονόλογος, που συχνά ακουγόταν γελοίος. Ήταν μια διαρκής μάχη. Διαρκής, όμως. Δεν είχα μπορέσει ποτέ μέχρι σήμερα να μιλήσω ειλικρινά για όλα αυτά επειδή, γενικότερα, θες να προωθήσεις σωστά μια ταινία στην οποία συμμετέχεις και στην οποία δούλεψαν τόσοι άνθρωποι. Αλλά ήταν ένα πραγματικό πεδίο μάχης. Γυρίζαμε τις σκηνές με τις αλλαγές της Τζέιμς και μετά τις γυρίζαμε όπως θέλαμε εμείς. Δεν θέλω να πω περισσότερα ακόμα επειδή δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στις καριέρες και στη φήμη κανενός. Να επισημάνω, βέβαια, ότι η Τζέιμς ήταν γλυκιά και ευγενική τόσο απέναντι σε μένα, όσο και απέναντι στον Τζέιμι και είμαι ευγνώμων που με ήθελε ως πρωταγωνίστρια για αυτές τις ταινίες. Όλο αυτό που συνέβη ήταν καλό για τις καριέρες μας, αλλά ήταν ταυτόχρονα πολύ παράξενο», κατέληξε η Τζόνσον.

Ως φαν του παρασκηνιακού δράματος, πολύ θα θέλαμε να έρθει γρηγορότερα η ώρα που η Ντακότα Τζόνσον θα μπορέσει να μιλήσει ακόμα πιο ανοιχτά για τα γυρίσματα της τριλογίας. Στο μεταξύ, την απολαμβάνουμε σε ταινίες όπως η «Χαμένη Κόρη», η οποία ξεκινά το ταξίδι της στις ελληνικές αίθουσες από αύριο.