Ντε Νίρο τρόμος - Χανκς κωμωδία: Η συμπρωταγωνίστρια του «Big» θυμάται

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Ελίζαμπεθ Πέρκινς, γύρισε το ρολόι πίσω 33 χρόνια στο «Big» της Πένι Μάρσαλ και θυμάται ότι αρχικά ο ρόλος ήταν στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ντε Νίρο τρόμος - Χανκς κωμωδία: Η συμπρωταγωνίστρια του «Big» θυμάται

«What's the matter with ya?» - σε λούπα. 

Φαντάζεται κανείς τον ρόλο του Τζος, του αγοριού που φυλακίζεται στο σώμα ενός ενηλίκου, στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο; Κι όμως έτσι είχαν τα πράγματα στην αρχική διανομή - και μάλιστα η Ελίζαμπεθ Πέρκινς διάβασε μαζί του τον ρόλο στα αρχικά στάδια, προτού ο Ντε Νίρο φύγει, φημολογούμενα λόγω υποχρεώσεων σε άλλο φιλμ (μάλλον τον «Διώκτη του Μεσονυκτίου» του Μάρτιν Μπρεστ).

«Ήταν μια τελείως διαφορετική ταινία», λέει η Πέρκινς, «ο Ντε Νίρο ήταν πιο κυκλοθυμικός, πιο σαν σε ταινία τρόμου. Αυτό που έφερε ο Χανκς ήταν πολύ πιο ελαφρύ». Εξού και τα 150 εκατομμύρια από ούτε 20 προϋπολογισμού να πούμε εμείς (έτσι είναι κερδοφόρο το σινεμά, επίσης), εξού και η Χρυσή Σφαίρα, αλλά και η πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ Πρώτου Ανδρικού - το βραβείο τότε είχε πάει στον Ντάστιν Χόφμαν για τον «Άνθρωπο της Βροχής» του Λέβινσον. Η ταινία επίσης ήταν η πρώτη ταινία σκηνοθετημένη από γυναίκα που έσπασε το φράγμα των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.