Τρέιλερ «Deadpool and Wolverine»: Πλησιάζει η out there πλάκα της ταινίας-διάσωσης του MCU

Το έργο που θα σώσει τα blockbuster της χρονιάς, και θα δώσει λίγο χρόνο ανακούφισης στο οικοδόμημα της Marvel, δέχεται νέα ώθηση στο δεύτερό του τρέιλερ από κοτζάμ «Like a Prayer» της Μαντόνα. Έτσι γίνεται.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τρέιλερ «Deadpool and Wolverine»: Πλησιάζει η out there πλάκα της ταινίας-διάσωσης του MCU

Λόγοι να χαίρεται κανείς με το τρέιλερ του 3ου Deadpool:

- Ο Deadpool είναι screwball σουπερήρωας κι έχει πλάκα
- Ο Wolverine είναι γενικώς και αδιαλείπτως ενδιαφέρων χαρακτήρας και ο Χιου Τζάκμαν είναι ο Wolverine
- Ο Wolverine βρίζει τίμια
- Η meta φρασεολογία κουράστηκε πριν κουράσει στην ποπ εργογραφία και εδώ αναλαμβάνει τις δυνάμεις της
- Παίζει Like a Prayer Μαντόνα, όποιος το σκέφτηκε έχει την αγάπη μας - και κάποιο θηριώδες τσεκ του αναλογεί
- Ξεμωράθηκε
- Η απογοήτευση από τα τρέχοντα blockbuster είναι τέτοια, που στο άκουσμα διαλόγου «με άγνωστες λέξεις», όλα «μοιάζουν με προσευχή»

Πλακώνονται, βρίζονται, ανταλλάσσουν ατάκες κάπως σαν ο Κάρι Γκραντ του «His Girl Friday» με τον Σταλόνε του «John Rambo» (φίλε Χιου πιάνει η λατρεία στον Sly, τον κάνεις καλά), πέφτει η Βασίλισσα κι όλα αποκτούν μια επικολυρική διάσταση υποσχόμενου fun, το R της λογοκρισίας είναι η 11η Εντολή (και την σεβάστηκαν πολύ), γενικώς υπάρχει μια αίσθηση ότι τα 6 χρόνια που μεσολάβησαν από την 2η ταινία ήταν χρόνια που τους έλειψε αυτό που κάνει ο Deadpool, αυτό που ο Ράιαν Ρέινολντς εγγυάται: Τον συνδυασμό της καλύτερης χολιγουντιανής ωραιοπάθειας αντάμα με μια σοβαρή έλλειψη σπουδαιοφάνειας, μια πλάκα κατεδάφισης του stardom, την ίδια ώρα που χτίζεται ένα alter ego του. Εξακολουθούμε πάντα να ζούμε την μεγάλη παρακμή των αστεριών του σινεμά, δεν αλλάζει αυτό, αλλά αυτές οι αναλαμπές υπενθυμίζουν κάτι που χάσαμε - και σε πολλούς από εμάς κατά βάση άρεσε. Το γεγονός ότι η ταινία, ιδίως αν λειτουργεί όσο μαρτυρά το διαφημιστικό υλικό, θα αποφέρει και κάτι αστρονομικό, θα βοηθήσει αίθουσα, παραγωγούς και εταιρείες. Ελπίζουμε τους δεύτερους προς την σωστή κατεύθυνση. Τέτοια έργα, στην δουλεμένη, καλύτερη μορφή τους, είναι για 1-2 φορές τον χρόνο. Το πολύ.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνεργασία του Deadpool με το MCU. Το πρώτο τρέιλερ έπιασε 365 εκατομμύρια θεάσεις, ξεπερνώνταw το τελευταίο Spider-man, ο Σον Λέβι σκηνοθετεί, ενώ στο καστ θα βρούμε ακόμη Έμα Κόριν, Μορίνα Μπακάριν, Ρομπ Ντιλέινι και άλλους. Ο Κέβιν Φάιγκι, ο Ρέινολντς, ο Λέβι, μεταξύ άλλων, είναι στην παραγωγή, ενώ στο σενάριο υπάρχει στρατός - γενικά κακός οδηγός αυτός - αλλά εδώ μάλλον υπάρχει μοίρασμα credits, αφού βλέπουμε Ρέινολντς, Ρετ Ρις, Πολ Βέρνικ, Ζεμπ Γουέλς και τον σκηνοθέτη, Σον Λέβι.

Στις 26 Ιουλίου το ταρατατζούμ στις ΗΠΑ.

Οι νέοι κανονισμοί των Όσκαρ που θα ισχύσουν για την τελετή της 2ας Μαρτίου 2025Δημόσια παρέμβαση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την συγχώνευση ΕΚΚ και ΕΚΟΜΕ