I must break you! Μετά τον «Creed» έρχεται ο «Ντράγκο»

H MGM ετοιμάζει spin-off με ήρωα τον αντίπαλο που δυσκόλεψε τον Ρόκι Μπαλμπόα περισσότερο από κάθε άλλο.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
I must break you! Μετά τον «Creed» έρχεται ο «Ντράγκο»

Ακόμα ένας αντίπαλος του Ρόκι θα αποκτήσει τη δική του ταινία. Τα δεδομένα λένε ότι τα δικαιώματα του Ρόκι ανήκουν στην MGM, ότι ο Ρόκι είναι από τα αναγνωρίσιμα brands του καταλόγου της και ότι ένα αναγνωρίσιμο brand σήμερα σου δίνει εμπορικό προβάδισμα έναντι μιας πρωτότυπης ιδέας. Θα μπορούσαμε να γράψουμε ένα κυνικό κείμενο σε σχέση με όλο αυτό, αλλά μετά θυμηθήκαμε πόσο επιφυλακτικοί ήμασταν απέναντι στο «Creed» μέχρι που το είδαμε και μας έπεσε το σαγόνι.

Ετοιμάζεται το «Drago» λοιπόν, ένα φιλμ που θα εστιάσει στον υπεράνθρωπο Ιβάν Ντράγκο, που σκότωσε με τις γροθιές του τον Απόλλο Κριντ μέσα στο ρινγκ, που ηττήθηκε από τον Ρόκι στην έδρα του – αμφότερα στο «Ρόκι 4:Η Γιγαντομαχία»-, που φόρτωνε στον γιό του τα δικά του κρίματα στο «Creed II». Τίποτα παραπάνω δεν έχει γίνει γνωστό για την πλοκή του spin-off, ούτε αν θα συμμετάσχει ο Ντολφ Λούντγκρεν. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το σενάριο θα υπογράψει ο Ρόμπερτ Λότον, ο οποίος είχε κερδίσει βραβείο σε διαγωνισμό για ένα σενάριο του με τίτλο «Becoming Rocky», το οποίο αφορούσε τις περιπέτειες του Σταλόνε μέχρι να μεταφέρει τον εμβληματικό ήρωα στη σκηνή. Τουλάχιστον υπάρχει μια αγαπητική σχέση με την saga, το σενάριο δεν έπεσε στα χέρια «αλλόθρησκου».

Το θέμα είναι αν θα συνδράμει με κάποιο τρόπο ο Σλάι. Ο Ρόκι είναι το πνευματικό του παιδί, το alter ego  του, ένα φιλμικό work in progress που τον ακολουθεί στα διαφορετικά στάδια της καριέρας του, το καταφύγιό του όποτε δυσκόλευε η κατάσταση. Όσο συμπαθής κι αν είναι ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, μας κακοφαίνεται που το επερχόμενο «Creed III» δεν έχει Ρόκι μέσα, δεν θα είναι το ίδιο. Ένα «Drago» χωρις Ρόκι είναι θα είναι σαν spin-off με τον Q χωρίς τον 007. Αλλά καλύτερα να μην βάζουμε ιδέες, γιατί τώρα που η MGM αγοράστηκε από την Amazon, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, καθώς η τελευταία χρειάζεται σειρές με έτοιμο κοινό για το Amazon Prime και ενδέχεται να βρει πρόσφορο έδαφος στο «σύμπαν» του Μποντ.  

Aν θέλετε παραπάνω Ντράγκο στο μεταξύ, υπάρχει το Director's Cut του τέταρτου Ρόκι, που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να μπορέσουμε να το δούμε κι εδώ.