Επιστροφή στην Βίβλο της επιστημονικής φαντασίας! Νέες επανεκδόσεις των βιβλίων «Dune»

Λίγους μήνες πριν ταξιδέψουμε στον κινηματογραφικό Αρράκις με την πολυαναμενόμενη ταινία του Ντενί Βιλνέβ, επιστρέφουμε στην λογοτεχνική πηγή: στην σειρά των βιβλίων «Dune» που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Anubis.

Επιστροφή στην Βίβλο της επιστημονικής φαντασίας! Νέες επανεκδόσεις των βιβλίων «Dune»

Το 2021 οι Εκδόσεις Anubis συνεχίζουν το φιλόδοξο ταξίδι στον κόσμο του Dune με ανατυπώσεις των βιβλίων της σειράς και νέες κυκλοφορίες. Μετά την επανέκδοση των πρώτων 6 βιβλίων με νέα εξώφυλλα και του πρώτου τόμου της μεταφοράς του «Dune» σε graphic novel (κερδίστε αντίτυπα στον διαγωνισμό μας εδώ), τον Φεβρουάριο οι θαυμαστές του «Dune» θα υποδεχθούν με νέα εξώφυλλα το δεύτερο και τρίτο βιβλίο της τριλογίας Dune Prequels.

Αμέσως μετά, στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσουν τα βιβλία δύο νέων σειρών από τον κόσμο του Dune. Πρόκειται για το μυθιστόρημα «Sisterhood of Dune», πρώτο βιβλίο της τριλογίας Schools of Dune, που θα αποτελέσει τη βάση για τη σειρά «Dune: The Sisterhood» που αναπτύσσεται αυτό τον καιρό από την Warner Bros. Pictures και το HBO Max.

Αντίστοιχα λίγους μήνες μετά την αμερικάνικη κυκλοφορία του, θα διαβάσουμε στα ελληνικά και το «Dune: The Duke of Caladan», πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Κάλανταν που θα μας ταξιδέψει στα γεγονότα πριν από το ταξίδι των Ατρειδών στον πλανήτη Αρράκις, κομβικό σημείο για τα γεγονότα και την πλοκή της βραβευμένης εξαλογίας του Frank Herbert.

Συνδυάζοντας την καταιγιστική δράση και το μυστικισμό, το οικολογικό όραμα και τις ίντριγκες της πολιτικής, το κλασικό έργο του Frank Herbert κατέκτησε τα κορυφαία βραβεία του χώρου Hugo και Nebula και παραμένει πάντα επίκαιρο και δίκαια έχει χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο έπος επιστημονικής φαντασίας.

Λίγα λόγια για τα βιβλία της σειράς «Dune»

Dune (βιβλίο 1) του Frank Herbert

O Αρράκις, ο πλανήτης των ερήμων, είναι το μοναδικό μέρος στο σύμπαν όπου υπάρχουν αποθέματα του μπαχαρικού μελάνζ, της πολυτιμότερης ουσίας στην Αυτοκρατορία. Το μελάνζ παρατείνει τη ζωή, διευρύνει την ανθρώπινη συνείδηση κι επιτρέπει στους Πλοηγούς της Διαστημικής Συντεχνίας να αναδιπλώνουν το διάστημα, προσφέροντας έτσι στο ανθρώπινο είδος τη δυνατότητα να ταξιδεύει στ’ αστέρια.

Στον παράξενο αυτό κόσμο, που είναι γνωστός και ως Ντιουν, ξετυλίγεται αριστοτεχνικά η εξιστόρηση της ζωής του νεαρού Πωλ Ατρείδη, που ως Μουάντ΄Ντιμπ θα δώσει σάρκα και οστά στο πιο μεγαλεπήβολο όνειρο της ανθρωπότητας.

Συνδυάζοντας την καταιγιστική δράση και το μυστικισμό, το οικολογικό όραμα και τις ίντριγκες της πολιτικής, το κλασικό έργο του Frank Herbert, που κατέκτησε τα κορυφαία βραβεία του χώρου Hugo και Nebula, παραμένει πάντα επίκαιρο και δίκαια έχει χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο έπος επιστημονικής φαντασίας.

Dune, Ο Μεσσίας του Ντιουν (βιβλίο 2) του Frank Herbert

Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από τα γεγονότα που οδήγησαν τον Πωλ Ατρείδη στο θρόνο της Αυτοκρατορίας. Οι λεγεώνες των φανατικών του Μουάντ’Ντιμπ μεταφέρουν τον ιερό πόλεμο μέχρι τα πέρατα του σύμπαντος και αμέτρητοι προσκυνητές συρρέουν στον Αρράκις για να δεχτούν την ευλογία του προφήτη.

Καθώς μια συνομωσία εξυφαίνεται ενάντια στο θρόνο κι ο Πωλ Ατρείδης κατακλύζεται από βασανιστικά οράματα, το ερώτημα παραμένει μετέωρο: Τι ωφελεί να γνωρίζεις το μέλλον, όταν όλα τα μονοπάτια οδηγούν στο σκοτάδι;

Στο δεύτερο βιβλίο του πολυβραβευμένου έπους DUNE, που σφράγισε την επιστημονική φαντασία και κατέκτησε τα κορυφαία βραβεία του χώρου HUGO και NEBULA, συνεχίζεται η ιστορία του Μουάντ’Ντιμπ, κληρονόμου μιας αφάνταστης δύναμης και το αποκορύφωμα ενός σχεδίου αιώνων με στόχο τη δημιουργία ενός ανώτερου όντος…

Dune, Τα Παιδιά του Ντιουν (βιβλίο 3) του Frank Herbert

Η οικολογική μεταμόρφωση του Αρράκις προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Η βλάστηση αρχίζει πια να καλύπτει τις άλλοτε άγονες εκτάσεις του πλανήτη, ενώ το πολύτιμο μελάνζ συνεχίζει να ρέει. Ο Οίκος των Ατρειδών διατηρεί τα σκήπτρα της εξουσίας, εδραιώνοντας την πολυπόθητη ειρήνη ως τα πέρατα της Αυτοκρατορίας.

Σε αυτό τον κόσμο της απατηλής ευδαιμονίας, ο Λίτο και η Γκανίμα, τα εννιάχρονα βασιλικά δίδυμα, ακολουθούν τα βήματα του πατέρα τους κι ανατρέφονται ως Μεσσίες. Αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Αυτοκρατορία δε χρειάζεται Μεσσίες…

Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο των χρονικών του DUNE, που αιχμαλώτισε τη φαντασία εκατομμυρίων αναγνωστών σε ολόκληρο τον κόσμο, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην αντίληψή τους για το μέλλον.

Dune, Ο Θεϊκός Αυτοκράτορας του Ντιουν (βιβλίο 4) του Frank Herbert

Τρεις χιλιάδες χρόνια έχουν περάσει και ο πλανήτης Αρράκις είναι τώρα καταπράσινος και σφύζει από ζωή. Ο Λίτο ΙΙ, γιος του Μεσσία του Ντιουν, είναι πλέον Αυτοκράτορας, αλλά έχει χάσει οριστικά την ανθρώπινή του υπόσταση.

Έχοντας μεταλλαχθεί σχεδόν ολοκληρωτικά σε σκουλήκι, έχει επιβάλει την ειρήνη στην αχανή Αυτοκρατορία μέσα σε ένα κλίμα οργής και τρόμου, το οποίο φροντίζει να συντηρεί με τις αναρίθμητες γυναικείες λεγεώνες του. Παράλληλα, ο Θεϊκός Αυτοκράτορας περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να ξανακάνει τον Ντιουν έναν έρημο πλανήτη – και η μοίρα της ανθρωπότητας εξαρτάται από τη φοβερή θυσία του… |

Το τέταρτο βιβλίο της σειράς υπερβαίνει τα όρια του χρόνου και του σύμπαντος και δικαιώνει τη μεγαλειώδη πορεία των χρονικών του DUNE, της σειράς που αιχμαλώτισε τη φαντασία εκατομμυρίων αναγνωστών σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Dune, Οι Αιρετικοί του Ντιουν (βιβλίο 5) του Frank Herbert

Ο πλανήτης Αρράκις, που τώρα πια ονομάζεται Ράκις, μεταμορφώνεται ξανά σε έρημο. Οι Χαμένοι επιστρέφουν από τις εσχατιές του διαστήματος, ενώ τα μεγάλα σκουλήκια της άμμου οδηγούνται στον αφανισμό. Και τα παιδιά των παιδιών του Ντιουν, σαν να ξυπνούν από ένα όνειρο, αφήνουν πίσω τους την εποχή της Αυτοκρατορίας και γνωρίζουν τη δύναμη μιας νέας αίρεσης που ονομάζεται Αγάπη…

Ο χρόνος και το σύμπαν αποκτούν νέα διάσταση σε αυτό το πέμπτο βιβλίο του πολυβραβευμένου κλασικού έπους DUNE, που παραμένει το πρώτο σε πωλήσεις έργο επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών.

Dune, Η Αδελφότητα του Ντιουν (βιβλίο 6) του Frank Herbert

Ο πλανήτης των ερήμων Αρράκις, γνωστός και ως Ντιουν, έχει πλέον καταστραφεί. Η Αδελφότητα των Μπένε Τζέζεριτ, που έχουν αναδειχθεί σε κληρονόμους της δύναμης του Ντιουν, έχει αποικίσει έναν καινούριο, καταπράσινο κόσμο και μίλι με το μίλι τον μετατρέπει κι αυτόν σε έναν έρημο πλανήτη.

Με αυτό το έκτο βιβλίο της σειράς ολοκληρώνεται το βραβευμένο με Hugo και Nebula μυθιστορηματικό έπος DUNE, που παραμένει το πρώτο σε πωλήσεις έργο επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών και έγινε σημείο αναφοράς ως ο θρίαμβος της φαντασίας.

Λίγα λόγια για τα βιβλία της σειράς «Dune Prequels»

Ο Frank Herbert πέθανε το 1986 αφήνοντας πίσω του εκτεταμένες σημειώσεις για τον κόσμο του Dune. Βασισμένοι σε αυτές, το 1999 ο γιος του συγγραφέα Brian Herbert, και ο γνωστός συγγραφέας Kevin J. Anderson δημιούργησαν μια νέα τριλογία-προοίμιο του κλασικού Dune.

To πρώτο βιβλίο της σειράς «Dune Prequels» με τίτλο «Οίκος των Ατρειδών» κυκλοφορεί ήδη με νέο εξώφυλλο, ενώ τον Φεβρουάριο του 2021 αναμένεται να κυκλοφορήσουν με νέα εξώφυλλα το δεύτερο και τρίτο βιβλίο της τριλογίας, «Οίκος των Χαρκόννεν» και «Οίκος των Κορρίνο».

Dune Prequels, Οίκος των Ατρειδών (βιβλίο 1) των Brian Herbert, Kevin J. Anderson

Ένας ηλικιωμένος τύραννος κάθεται στο Θρόνο του Xρυσού Λέοντα και κυβερνά το γνωστό σύμπαν, ενώ ο διάδοχός του γίνεται ολοένα πιο ανυπόμονος για το στέμμα. Μια μυστική οργάνωση που απαρτίζεται από γυναίκες με μαύρα ράσα και αλλόκοτες ικανότητες προωθεί ένα απόρρητο πρόγραμμα γενετικής με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός θείου βρέφους, το οποίο ονομάζουν Kουίζατς Xάντεραχ.

Τον ίδιο καιρό, οι Ατρείδες επιλέγουν να ακολουθήσουν το δρόμο της τιμής, μια πορεία που θα τους οδηγήσει είτε στην καταστροφή στα χέρια του Οίκου των Χαρκόννεν είτε σε απόλυτη θέση ισχύος…

Σε αυτή την τριλογία, ο αναγνώστης κάνει την πρώτη του γνωριμία με τον Αρράκις, δεκαετίες πριν ο ήρωας του «Dune», ο Πωλ “Μουάντ Ντιμπ” Ατρείδης, περπατήσει στις αμμώδεις εκτάσεις του.

Λίγα λόγια για το graphic novel του «Dune»

Τον Νοέμβριο του 2020, οι Εκδόσεις Anubis παρουσίασαν σε παράλληλη, παγκόσμια κυκλοφορία το «Dune, The Graphic Novel: Βιβλίο Πρώτο». Δύο κορυφαίοι συγγραφείς, ο Brian Herbert, γιος του Frank Herbert, και ο Kevin J. Anderson ανέλαβαν την μεταφορά του στο χώρο της ένατης τέχνης, μαζί με τους ταλαντούχους εικονογράφους Raul Allén και Patricia Martίn.

Το έργο μάς μεταφέρει στο μακρινό μέλλον, σε μια φεουδαρχική διαγαλαξιακή κοινωνία, η οποία εκτείνεται ως τα πέρατα του διαστήματος, ενώ οι διάφοροι οίκοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να κερδίσουν την εύνοια του αυτοκράτορα και μεγαλύτερη δύναμη. Ανάμεσά τους είναι ο Οίκος των Ατρειδών, που θα αναλάβει τον έλεγχο του πλανήτη των ερήμων Αρράκις, τη μοναδική πηγή του πιο σημαντικού και πολύτιμου αγαθού σε ολόκληρο το γαλαξία, του μπαχαρικού μελάνζ.

Το cinemagazine.gr σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Anubis δίνουν την ευκαιρία σε τρεις τυχερούς/-ές να κερδίσουν το πρώτο βιβλίο του graphic novel. Περισσότερες λεπτεμέρειες για τον διαγωνισμό εδώ.