To «We Don't Talk About Bruno» από το «Encanto» είναι το πιο εμπορικό ντίσνεϊ-τραγούδι της 25ετίας

Ποιο «Let It Go» και «Ψυχρά κι Ανάποδα»; Έχουμε καινούργιο νικητή στο «ντισνεϊκό» Billboard.

Από τον Χρήστο Πολίτη
To «We Don't Talk About Bruno» από το «Encanto» είναι το πιο εμπορικό ντίσνεϊ-τραγούδι της 25ετίας

Φαινόταν από το πρώτο τρέιλερ πως το «Encanto: Ένας Κόσμος Μαγικός» θα είναι εκείνη η ταινία που θα αποτελέσει τη ναυρχίδα της Disney για τη φετινή οσκαρική κούρσα. Όπερ και εγένετο.

Τα 230 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε στο παγκόσμιο box office -και κάτι «ψιλά» από το Disney+- σίγουρα δεν φτάνουν ta 1.2 και τα 1.5 δισεκατομμύρια (!) που συγκέντρωσαν τα δυο μέρη του «Frozen», αλλά το «Encanto» χτυπάει αλλού πρωτιά.

Τι κι αν το «Let It Go» ακουγόταν σε κάθε σπίτι που σεβόταν την Άννα και την Έλσα, τι που κέρδισε Όσκαρ και ήταν «σιγουράκι» σε κάθε κούρσα καραόκε; Τώρα έχουμε καινούργιο νικητή με 29 εκατομμύρια strems και κοντά στα 8.000 downloads.

Και αυτός είναι ο «Bruno» από το «Encanto». Συγκεκριμένα, το «We Don’t Talk About Bruno» έγραψε την δική του ιστορία και σκαρφάλωσε στην κορυφή του ντισνεϊκού Billboard ως εκείνο το τραγούδι που ακούστηκε περισσότερο τα τελευταία 26 χρόνια, προσμετρώντας και το TikTok σε αυτές τις μετρήσεις.

Μιλώντας με νούμερα, το «Let It Go» είχε φτάσει στο νούμερο 5 του γενικού Billboard, ενώ ο «Bruno» πήγε μια θέση πιο πάνω. Εκεί, το «We Don’t Talk About Bruno» συναντά και μοιράζεται την θέση με το «Can You Feel the Love Tonight» από τον «Βασιλιά των Λιονταριών» και το «Colors of the Wind» από την «Ποκαχόντας».

Από την άλλη, τα στατιστικά του Billboard λένε πως το τραγούδι του «Encanto» συνεχίζει να ακούγεται, οπότε και η δυναμική του θα του δώσει ακόμα ένα 15% στα charts, «κοντράροντας» το «Shivers» του Εντ Σίραν, έχοντας μπροστά του την Αdele και τους The Kid LAROI και Glass Animals.

Δυστυχώς δεν θα το δούμε/ακούσουμε στα Όσκαρ μιας και η Ντίσνεϊ δεν είχε πιστέψει στο συγκεκριμένο κομμάτι και είχε προτείνει στην shortlist της Ακαδημίας άλλα (με το «Dos Orugitas» να μπαίνει τελικά στην 15άδα).