Eίστε έτοιμοι για μια σειρά βασισμένη στον «Μαύρο Πύργο» του Στίβεν Κινγκ;

Ο Μάικ Φλάναγκαν παίρνει μεταγραφή από το Netflix στο Amazon Prime και κουβαλά μαζί του τα δικαιώματα μεταφοράς του magnum opus του Στίβεν Κινγκ, σχεδιάζοντας πέντε σεζόν και δυο ταινίες. 

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου
Eίστε έτοιμοι για μια σειρά βασισμένη στον «Μαύρο Πύργο» του Στίβεν Κινγκ;

Όταν κυκλοφόρησε το 1982 το πρώτο βιβλίο του «Μαύρου Πύργου», οι πωλήσεις ήταν χλιαρές, το όνομα του Στίβεν Κινγκ ήταν συνώνυμο του τρόμου κι αυτό το βιβλίο αποτελούσε μια απόπειρα στην επική φαντασία. Ο Στίβεν Κινγκ, όμως, θεωρώντας ότι υπάρχει πολύ ψωμί στις περιπέτειες του πιστολέρο Ρολαντ Ντεσέιν της Γαλαάδ, επέστρεψε το 1987 στο σύμπαν με ένα δεύτερο μέρος. Το κοινό αγκάλιασε το πόνημά του αυτή τη φορά κι έτσι προέκυψε μια σειρά από βιβλία, κόμικ και memorabilia, καθώς και μια μετριότατη κινηματογραφική ταινία με τον Άιντρις Έλμπα και τον Μάθιου ΜακΚόναχι πριν μερικά χρόνια. Για πολλούς, ο «Μαύρος Πύργος» θεωρείται το magnum opus του. Και για τον σκηνοθέτη Μάικ Φλάναγκαν η μεταφορά του αποτελεί όνειρο ζωής.

Ο Φλάναγκαν θα βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στο να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, καθώς, όπως ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες σε συνέντευξη τους στο Deadline, με αφορμή τη «μεταγραφή» του από το Netflix στο Amazon, μετά από 5 χρόνια αγαστής συνεργασίας με το πρώτο, έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για τη μεταφορά του «Μαύρου Πύργου» από τον ίδιο τον συγγραφέα, με πλάνο να γυρίσει μια σειρά αποτελούμενη από πέντε σεζόν και στη συνέχεια δυο ταινίες. Στο Amazon, που είδαν πόσους συνδρομητές μπορεί να φέρει ένα brand name σαν τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», σίγουρα τρίβουν τα χέρια τους, τόσο για τον «Μαύρο Πύργο» όσο και στη γενικότερη προοπτική να έχουν συνεργασία με έναν σκηνοθέτη σαν τον Φλάναγκαν και την εταιρεία παραγωγής του. Ο Φλάναγκαν έχει προϋπηρεσία στις μεταφορές Στίβεν Κινγκ με το «Gerald’s Game» και το «Doctor Sleep», ενώ έχει έτοιμη και μια μίνι σειρά βασισμένη στον  «Οίκο των Άσερ» του Έντγκαρ Άλαν Πόε, που αναμένεται να βγει μέσα στο 2023 και να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του στην πλατφόρμα του Netflix. Μετά παίρνει σειρά το Amazon Prime και, αν όλα πάνε καλά, ο «Μαύρος Πύργος».