Expecto... streaming! Η τηλεοπτική σειρά «Χάρι Πότερ» έρχεται το 2026

Ξαναζεσταμένη μαγεία; Η μάχη των streaming υπηρεσιών φουντώνει και το «αγόρι που έζησε» αναμένεται να κάνει τα «μαγικά» του για λογαριασμό του HBO Max.

Από τον Πάνο Γκένα
Expecto... streaming! Η τηλεοπτική σειρά «Χάρι Πότερ» έρχεται το 2026

Τα τελευταία χρόνια οι περιπέτειες της Μέση Γης, του «Star Wars» και των ηρώων της Marvel «μεγάλωσαν» τις διαστάσεις της μικρής οθόνης. Στον πόλεμο των εντυπώσεων και των συνδρομών, τα Amazon Prime, Disney+ και (HBO) Max εργαλειοποιούν τα μεγάλα franchises που έχουν στην κατοχή τους και εξαργυρώνουν τις επιτυχίες της «μεγάλης οθόνης» στο σπίτι.

Σ' αυτό το σημείο Enter... Χόγκουαρτς!

Το Max θα ξεσκονήσει από την αρχή τα βιβλία της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ με μία νέα διασκευή των εφτά μυθιστορημάτων «Χάρι Πότερ». Η συγγραφέας, παρότι τα τελευταία χρόνια αποτελεί αμφιλεγόμενη φιγούρα μετά τα δημόσια σχόλιά της για την τρανς κοινότητα, αναμένεται να κρατήσει ρόλο παραγωγού, αφού έχει πλήρη δημιουργικό έλεγχο σε κάθετι που εκμεταλλεύεται χαρακτήρες του «Μαγικού Κόσμου».

Μετά την πρόσφατη συνάντηση του Ντέιβιντ Ζάσλαβ, CEO της Warner, με την Ρόουλινγκ και την ομάδα της, ανακοινώθηκε πως το στούντιο επιθυμεί «ένα ντεμπούτο μέσα στο 2026» και επιβεβαιώθηκε πως κάθε βιβλίο της σειράς θα έχει τη δική του τηλεοπτική σεζόν. Επίσης, ο Ζάσλαβ πρόσθεσε πως «ανυπομονεί να μοιραστεί μια δεκαετία νέων ιστοριών», άρα είναι πιθανό οι νέες, τηλεοπτικές αναγνώσεις να διευρύνουν τον κόσμο του Χάρι Πότερ πέρα από τα βιβλία.

Μπορεί η πρώτη χαριποτερική ταινία (Φιλοσοφική Λίθος) να κυκλοφόρησε πριν 23 (κι όμως!) χρόνια και η τελευταία (Κλήροι του Θανάτου ΙΙ) πριν 13, το αφοσιωμένο κοινό όμως του διοπτροφόρου μάγου - και κυριώς όσοι μεγάλωσαν διαβάζοντας και βλέποντας παράλληλα τα βιβλία και τις ταινίες - δηλώνουν πίστη στην «μαγεία» αυτών των διασκευών.  Κινηματογραφικά, το χλιαρό, ομολογουμένως, «Φανταστικά Ζώα» δεν απέφερε κέρδη ή κριτική αποδοχή, αλλά σκάνδαλα (η αντικατάσταση του Τζόνι Ντεπ στον πρωταγωνιστικό ρόλο) οπότε το στούντιο σκέφτηκε να επιστρέψει σε ξαναζεσταμένο «μαγικό φίλτρο». 

Μέχρι να επισκεφτούμε ξανά το Χόγκουαρτς, Εxpecto... επίσημη επιβεβαίωση και νέα σχετικά το καστ.