Τρόμος, μυστήριο και... πανδημία στο τρέιλερ του «In the Earth» του Μπεν Γουίτλι

Ο δημιουργός του «Kill List», του «High-Rise» και της «Ρεβέκκας» της νεότερης, επανέρχεται ακάθεκτος στον αγαπημένο του τρόμο, τοποθετημένο, έκπληξη, σε μια πανδημική Γη.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τρόμος, μυστήριο και... πανδημία στο τρέιλερ του «In the Earth» του Μπεν Γουίτλι

Όχι ότι γνώρισαν και ποτέ σοβαρή δημιουργική κρίση, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι καθώς η πανδημία θα αποτελεί παρελθόν - και ειδικότερα παρελθόν που απέδειξε πολλά για τους ανθρώπους - οι ταινίες τρόμου βρήκαν ένα συγκριτικά καινούργιο μοτίβο στην πλοκή τους. Ο Μπεν Γουίτλι μπαίνει μάλλον πρώτος στο παιχνίδι καταγραφής του πανδημικού κόσμου μας με το «In the Earth».

Η ταινία, που εκτυλίσσεται ενώ ο κόσμος αναζητά την θεραπεία για έναν ιό που μαστίζει τον πλανήτη, διαδραματίζεται πρωτίστως σε ένα δάσος, όπου ένας δασοφύλακας και ένας επιστήμονας ξεκινούν για μια περιήγηση ρουτίνας και, όπως συνήθως συμβαίνει άμα πας και μπλέκεις με δάσος σε ταινία τρόμου, βρίσκονται αντιμέτωποι με πράγματα σχετικώς δυσάρεστα. Όπως ευοίωνα αναφέρει και το ωραιότατο πόστερ, «Η Φύση είναι μια Δύναμη Κακού».         

Στο καστ βρίσκονται οι Τζόελ Φράι, Ελόρα Τόρκια, Ρις Σίαρσμιθ και Χέιλι Σκουάιρς, το έργο προγραμματίζεται για τις 23 Απριλίου, ενώ οι πρώτες εντυπώσεις από το φεστιβάλ του Σάντανς είναι θετικές αναιρώντας την φαινομενικά «παραδοσιακή» όψη του έργου στο, πάντως ενδιαφέρον, τρέιλερ.