Ο Τζέιμς Κάμερον θεωρεί την «Spider-Man» ταινία που δεν έκανε ποτέ, την καλύτερή του

Φαίνεται πως είναι η χρονιά του Ανθρώπου Αράχνη, αφού μια το «No Way Home» που έρχεται 16 Δεκεμβρίου, μια το πρώτο τρέιλερ του «Spider-Man: Across the Spider-Verse», τώρα έρχεται και ο Τζέιμς Κάμερον να μας πει κάτι που κανείς δεν γνώριζε. Οτι ήθελε να σκηνοθετήσει την δική του εκδοχή και πως θα ήταν οτι καλύτερο έχει κάνει.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Ο Τζέιμς Κάμερον θεωρεί την «Spider-Man» ταινία που δεν έκανε ποτέ, την καλύτερή του

Ας πάμε πολύ πίσω. Πριν τον Σαμ Ράϊμι και τον Τόμπι Μαγκουάιρ, πριν τον Άντριου Γκάρφιλντ, σίγουρα πολλά περισσότερα από τον Τομ Χόλαντ και τα animated «Spider-Verse», και λίγο πριν τον «Τιτανικό», ο πρώτος σκηνοθέτης που είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για να σκηνοθετήσει μια ταινία «Spider-Man» ήταν ο Τζέιμς Κάμερον.

Κι όμως ο ίδιος κάνει αυτή την αποκάλυψη τώρα λέγοντας πως «εκείνο που πρέπει ένας σκηνοθέτης να σκεφτεί πρώτα είναι πως το Spider-Man είναι ένα όνομα, δεν είναι ιδιότητα. Είναι ο Spider-Kid, είναι ένα παιδί που πηγαίνει στο γυμνάσιο, κανένας δεν του δίνει πολλή σημασία».

Και δεν έχει άδικο, αφού η αναγέννηση του Πίτερ Πάρκερ, κάτι που φάνηκε και στα ταμεία, ήταν όταν η Marvel αποφάσισε να δώσει τον ρόλο στον Τομ Χόλαντ, έναν αρκετά νεότερο ηθοποιό από τον Τόμπι Μαγκουάιρ και τον Άντριου Γκάρφιλντ.

Ο Κάμερον θα έφτιαχνε μια ταινία για έναν έφηβο, τις αλλαγές που βλέπει στο σώμα του, τις ανησυχίες του, το τι περιμένει η κοινωνία από έναν έφηβο αλλά και την σχέση του με τον έρωτα.

«Περισσότερο κοντά στον «Εξολοθρευτή» και στα «Aliens», […] σε μια πόλη «χειροπιαστή» όπως είναι η Νέα Υόρκη, όπου ένας άνδρας δαγκώνεται από μια αράχνη και έπειτα έχει την ψευδαίσθηση πως είναι ο Spider-Man, φτιάχνει το κοστούμι, και όλο αυτό είναι πολύ ανθρώπινο».

Και γιατί τελικά δεν προχώρησε κάτι τέτοιο;

Ο Κάμερον δεν κατάφερε να πάρει τα δικαιώματα για την ταινία, αλλά έμπλεξε και με παραγωγούς οι οποίοι δεν είδαν με καλό μάτι το όραμά του. Μέσα του όμως κάτι έχει μείνει ακόμα.

«Μετά τον «Τιτανικό» ήθελα να κάνω τα δικά μου, αλλά νομίζω πως ο Spider-Man που δεν έγινε θα ήταν πολύ διασκεδαστική ταινία».

Ποιος δεν θα ήθελε, στ’ αλήθεια να δει τον «Spider-Man» του Τζέιμς Κάμερον;