«H Εξουσία του Σκύλου»: Πρώτο τρέιλερ από την κινηματογραφική επιστροφή της Τζέιν Κάμπιον

Αν και πολλοί εύχονταν την πρεμιέρα της νέας ταινίας της Τζέιν Κάμπιον στις Κάννες, τελικά η «Εξουσία του Σκύλου» πάει στην Netflix-καλοδεχούμενη Βενετία και παίρνει με τη σειρά όλα τα φεστιβάλ, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Τορόντο, βάζοντας υποψηφιότητα στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Και το πρώτ τρέιλερ το στηρίζει περίτρανα. 

Από τον Πάνο Γκένα
«H Εξουσία του Σκύλου»: Πρώτο τρέιλερ από την κινηματογραφική επιστροφή της Τζέιν Κάμπιον

Η Τζέιν Κάμπιον κάνει ξανά σινεμά 12 χρόνια μετά το αισθαντικό «Bright Star».

Δημιουργός που μας έχει λείψει στην μεγάλη οθόνη, η Τζέιν Κάμπιον τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με την ατμοσφαιρική τηλεοπτική σειρά «Top of the Lake», η οποία σηματοδότησε δυο εξαιρετικά reunions με τις Χόλι Χάντερ και Νικόλ Κίντμαν μετά τα «Μαθήματα Πιάνου» και το «Πορτρέτο μιας Κυρίας» αντίστοιχα. Φέτος επιστρέφει με την «Εξουσία του Σκύλου», που γυρίστηκε για λογαριασμό του Netflix, έχει δυνατό καστ (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρστεν Ντανστ, Τζέσι Πλέμονς) και βασίζεται στο ομώνυμο, ανατριχιαστικό μυθιστόρημα του Τόμας Σάβατζ (πρωτότυπος τίτλος «The Power of Dog»).

Κεντρικοί ήρωες στην ταινία, που τοποθετείται στην δεκαετία του 1920, είναι δυο πλούσια αδέλφια, ιδιοκτήτες του μεγαλύτερου ράντσου στην πεδιάδα της Μοντάνα. Η άφιξη μιας γυναίκας και του γιου της στο ράντσο θα κλονίσει την ήδη εύθραυστη γαλήνη, όταν θα αποφασίσει να παντρευτεί το ένα από τα δυο αδέλφια. 

Η Τζέιν Κάμπιον είχε δηλώσει τότε πως πρόκειται για «ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που του αξίζει η μεγάλη οθόνη. Δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι την ιστορία, πραγματικά με στοίχειωσε. Τα θέματα της αρρενωπότητας, της νοσταλγίας και της προδοσίας δημιουργούν ένα μεθυστικό μίγμα. Είναι επίσης σπάνιο να βρεθεί μια ιστορία όπου η θεματική, η πλοκή και οι χαρακτήρες δημιουργούν ένταση καθώς αποκαλύπτουν ο ένας τον άλλον, ενώ το φινάλε είναι απροσδόκητο [...] Είναι η πρώτη φορά που θα δουλέψω με άντρα πρωταγωνιστή και είναι συναρπαστικό».

Το πρώτο -εξαιρετικό- τρέιλερ φανερώνει με μια υπόγεια ένταση τη σχέση των τεσσάρων αυτών ηρώων σε ένα σκονισμένο σκηνικό, που απ' οτι φαίνεται θα βαφτεί με αίμα.

Η Κάμπιον δεν είναι άγνωστη στο Φεστιβάλ Βενετίας, εκεί άλλωστε είχε κάνει πρεμιέρα το «Ένας Άγγελος στο Τραπέζι μου» αποσπώντας το Μέγα Βραβείο το 1990, τρία χρόνια πριν τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών με τα «Μαθήματα Πιάνου». Η νέα της ταινία θα προβληθεί στο Επίσημο Διαγωνιστικό πρόγραμμα της Βενετίας και δεν μπορούσε να προβληθεί στις Κάννες από την στιγμή που το Φεστιβάλ της Κρουαζέτ δεν προσκαλεί ταινίες στο Διαγωνιστικό αν δεν έχουν εξασφαλίσει γαλλική διανομή σε αίθουσα (κάτι για το οποίο το Netflix δεν δεσμεύεται).

Το 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα πραγματοποιηθεί 1 - 11 Σεπτεμβρίου και Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής θα είναι ο Μπονγκ Τζουν-χο, ενώ η ταινία θα κυκλοφορήσει στο Netflix την 1η Δεκεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας