Η Τζένιφερ Λόρενς δήλωσε ότι ήταν η πρώτη γυναίκα πρωταγωνίστρια σε ταινία δράσης και μετά το πήρε πίσω

Ευτυχώς για εκείνη, επειδή η Ρίπλεϊ, η Νικίτα, η Λίλου, η Νύφη και τόσες άλλες την περίμεναν με όπλα ανά χείρας. Η Λόρενς απέδωσε τη δήλωση σε παρεξήγηση και στο άγχος της, καθώς συνομιλούσε. όπως είπε, με έναν ζωντανό θρύλο, τη Βαϊόλα Ντέιβις. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Η Τζένιφερ Λόρενς δήλωσε ότι ήταν η πρώτη γυναίκα πρωταγωνίστρια σε ταινία δράσης και μετά το πήρε πίσω

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τζένιφερ Λόρενς ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων για τα κινηματογραφικά της σχόλια. Στο παρελθόν πχ. είχε αναφέρει ότι έκλεισε την «Αόρατη Κλωστή» του Πολ Τόμας Άντερσον στα τρία λεπτά, ενώ ψήφιζε για τα Όσκαρ. Τώρα, σε μια συζήτηση με τη Βαϊόλα Ντέιβις για τη «Γυναίκα Βασιλιά», που στα μέρη μας πέρασε και δεν ακούμπησε, αλλά στις ΗΠΑ συζητείται ακόμα για τα Όσκαρ, η Λόρενς δήλωσε ότι όταν έκανε τους «Αγώνες Πείνας» ήταν η πρώτη γυναίκα πρωταγωνίστρια σε ταινία δράσης.

«Θυμάμαι όταν έκανα τους Αγώνες Πείνας, κανείς δεν είχε βάλει γυναίκα πρωταγωνίστρια σε ταινία δράσης επειδή δεν θα δούλευε, έτσι μας έλεγαν, Τα κορίτσια και τα αγόρια μπορούν να ταυτιστούν και με άντρα και με γυναίκα, αλλά τα αγόρια μόνο με άντρα, σύμφωνα με εκείνους». Αυτή ήταν η αρχική δήλωση της Τζένιφερ Λόρενς. Από τη Σιγκούρνεϊ Γουίβερ στα «Aliens» και την Αν Παριγιό στη «Νικίτα» του Μπεσόν ως την Ούμα Θέρμαν στα «Κill Bill» και τη Μίλα Γιόβοβιτς στη σειρά «Resident Evil» ο κατάλογος είναι μακρύς, αν δεν εντοπίσουμε τη γέννηση του σύγχρονου action είδους τα ‘80s, δε, έχουμε έναν σωρό παραδείγματα και στο παρελθόν. Φαν και σινεφίλ έσπευσαν να επισημάνουν το αστοιχείωτο της δήλωσης και η Τζένιφερ Λόρενς τοποθετήθηκε ξανά.

«Δεν ήθελα να πω αυτό, ξέρω ότι δεν είμαι η μοναδική γυναίκα που πρωταγωνίστησε σε ταινία δράσης, ήθελα μόνο να τονίσω πόσο ωραίο ήταν σαν αίσθηση και τον σεξισμό που επικρατεί στη βιομηχανία, αυτά που ακούμε να λέγονται στους διαδρόμους. Ήταν απλά το παραλήρημα μου και βγήκε κάτι τελείως λάθος. Ήμουν νευρική, καθώς μιλούσα μπροστά σε έναν ζωντανό θρύλο», είπε η Τζένιφερ Λόρενς, αναφερόμενη στη Ντέίβις. Εντάξει, δεν σκότωσε και κανέναν με τις δηλώσεις της, θα προσθέσουμε εμείς, αλλά έχουν υπάρξει πρωταγωνίστριες που έχουν σκοτώσει επί της οθόνης πολλαπλάσιο αριθμό ανταγωνιστών σε σχέση με εκείνη και μάλιστα δεκαετίες πριν πιάσει το τόξο της στα χέρια της.