Όχι άλλες ερωτικές σκηνές για την Κίρα Νάιτλι από άνδρες σκηνοθέτες

Η Αγγλίδα ηθοποιός χαρακτήρισε προβληματική την ανδρική σκηνοθετική ματιά, όταν πρόκειται για ερωτικές σκηνές μέσα στις ταινίες τους, και αποφάσισε να μην γυρίσει πλέον άλλες τέτοιες σκηνές στο μέλλον.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Όχι άλλες ερωτικές σκηνές για την Κίρα Νάιτλι από άνδρες σκηνοθέτες

Από το 2015, όταν έγινε μητέρα, η Κίρα Νάιτλι έκανε κατανοητό οτι δεν θα γυρίσει πλέον σκηνή που περιλαμβάνει γυμνό στις ταινίες της, κάτι το οποίο υπέγραφε σε κάθε νέο της συμβόλαιο.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της σε podcast της Chanel, κατέκρινε την ανδρική ματιά ως μείζον θέμα στις σεξουαλικές σκηνές των ταινιών που συμμετέχει, προσθέτοντας πως από ’δω και στο εξής, δεν επιθυμεί πλέον να σκηνοθετηθεί από άνδρα δημιουργό σε ερωτική σκηνή μέλλουσας ταινίας της.

«Δεν θέτω βέτο στις σκηνές, αλλά στους άνδρες δημιουργούς. Εν μέρει είναι θέμα ματαιοδοξίας, αλλά και ανδρικού βλέμματος επίσης». Κατανοώντας πλήρως την χρήση των ερωτικών σκηνών στις ταινίες, και την ανάγκη των σκηνοθετών να χτίσουν την απαραίτητη ατμόσφαιρα, η Νάιτλι διαχωρίζει την θέση της πάνω σ' αυτό, λέγοντας πως η ίδια μετά από δυο γέννες δεν αισθάνεται άνετα να στέκεται γυμνή μπροστά σε μια ομάδα ανδρών που θα την κοιτάζει.

Από την άλλη, η Νάιτλι που μέχρι τώρα έχει σκηνοθετηθεί κυρίως από άνδρες σκηνοθέτες (Τζο Ράιτ, Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Κένεθ Μπράνα, Τόνι Σκοτ) ξεκαθάρισε πως στο εξής «θέλει να δουλεύει αποκλειστικά με γυναίκες σκηνοθέτιδες, πάνω σε ιστορίες που εξερευνούν την θηλυκή εμπειρία πάνω στην μητρότητα ή στην αποδοχή του σώματος», γιατί αισθάνεται πως μια γυναίκα θα καταλάβει καλύτερα τις ανησυχίες της.

Πάντως, οι δυο τελευταίες ταινίες της Νάιτλι («Misbehaviour», «Silent Night») είναι σκηνοθετημένες από γυναίκες δημιουργούς, την Φιλίπα Λόουθορπ και Καμίλ Γκρίφιν αντίστοιχα, οπότε φαίνεται πως ήδη ξεκίνησε η νέα πορεία της.