Πίσω στο 2023: Το «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε επιστρέφει στον αρχικό προγραμματισμό

Η ταινία της Apple με τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, παρότι γυρισμένη από το 2021, μοντάρεται ακόμη και προγραμματίζεται, πιθανά για μεγάλη φεστιβαλική πρεμιέρα, στη χρονιά που αναμενόταν αρχικά.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Πίσω στο 2023: Το «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε επιστρέφει στον αρχικό προγραμματισμό

Λάτρεις, θαυμαστές και οικεία πρόσωπα του «οικογενειακού» σκορσεζικού περιβάλλοντος, διαφορετική κατηγορία το καθένα, συμφωνούν ότι τέσσερα χρόνια μετάξύ των ταινιών του φέτος 80χρονου θρύλου είναι πολλά. Από τον «Ιρλανδό» ως τους «Killers of the Flower Moon» έχουν μεσολαβήσει πολλά, βασικά μια πανδημία που δεν άφησε τίποτα στην θέση που ήταν πριν την έλευσή της, και το γουέστερν των 200 (!!) εκατομμυρίων της Apple με τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Τζέσι Πλέμονς δεν έμεινε άθικτο.

Τα γυρίσματα, μετά από καθυστερήσεις, ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Σκορσέζε δεν κάθεται φυσικά ποτέ (ήταν στην παραγωγή του Σρέιντερ στον «Μετρητή Καρτών», στην Τζοάνα Χογκ, στον «Maestro» του Κούπερ, στρίμωξε και το «Φαντάσου Ότι Είσαι σε Μια Πόλη» και άλλα κάμποσα) και η ταινία συζητήθηκε να έρθει πιο μπροστά αντικαθιστώντας το «Emancipation» με τον Γουίλ Σμιθ που κατόπιν καρπαζιάς βολοδέρνει τώρα για κάποια στιγμή το 2023, ίσως τον Μάιο.

Όμως τελικά το υπερβολικά, ως συνήθως στον ύστερο Σκορσέζε, ακριβό γουέστερν μένει στην χρονιά του, μάλλον για να παρουσιαστεί στις Κάννες του 2023. Οι φήμες λένε ότι το μοντάζ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, γνωστή άλλωστε η ποιοτική συν-επιμέλεια Σκορσέζε-Σκούνμεϊκερ επί του θέματος. Κάποιοι πάντως «τρέμουμε» μην προκύψει εκ νέου ποταμιαία διάρκεια, όχι βέβαια ότι ο «Ιρλανδός» πείραξε τους λάτρεις με τον χρόνο του. Ωστόσο, η μοναδική ταινία του Σκορσέζε στον 21ο αιώνα με διάρκεια κοντά στο δίωρο είναι ο «Hugo», πέραν αυτής, κινούμαστε κατά μέσο όρο στα 160 λεπτά, ενώ για τους λάτρεις αυτών των trivia ο Σκορσέζε έχει να κατέβει το δίωρο 36 χρόνια, από «Το Χρώμα του Χρήματος»!

Ας είναι καλό όμως κι ας είναι και 5 ώρες, ποτέ δεν θα διαφωνήσουμε σ' αυτό.