Honest Trailer: Το «Cobra Kai» όπως θα έπρεπε να είναι

Η σειρά που έφερε ξανά στην μόδα το «Karate Kid» (35 χρόνια μετά!) αποκτά το «ειλικρινές τρέιλερ» που της αξίζει.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Honest Trailer: Το «Cobra Kai» όπως θα έπρεπε να είναι

Όρισε μια ολόκληρη γενιά την δεκαετία του '80 φτάνοντας μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες και τα Όσκαρ, όπουπροτάθηκε για την ερμηνεία του αξέχαστου Πατ Μορίτα. Μπορεί να ακολούθησαν τρεις κινηματογραφικές συνέχειες μέχρι το 1994 (στην οποία μας πρωτοσυστήθηκε η Χίλαρι Σουάνκ), αλλά μία τηλεοπτική αναβίωση έμελλε να επισφραγίσει την δυναμική του.

Ο λόγος για το «Karate Kid», όπου ένα «αδύναμο» - απέναντι στους νταήδες της…εποχής - παιδί, γίνεται μάστερ του καράτε με την βοήθεια του παλαίμαχου δάσκαλου Μιγιάκι. Η επιτυχία του «Karate Kid» τότε μπορεί να συγκριθεί άνετα με την αντίστοιχη υποδοχή της σειράς «Cobra Kai» τώρα, ο τρίτος κύκλος της οποίας προβλήθηκε στις αρχές της χρονιάς στο Netflix. 

Η νοσταλγία επέστρεψε με φρέσκιες ιδέες που «φιλτράρουν» διαφορετικά γνώριμους χαρακτήρες, ενώ οι καινούργιοι θεατές ανακαλύπτουν νέα πρότυπα. Αποτέλεσμα; Το «Cobra Kai» είναι η so-hot-right-now κουβέντα σε κάθε τηλεοπτικό πηγαδάκι. Ο κύκλος της βίας, της εκδίκησης, της φιλίας, της λύτρωσης και του αγώνα επιστρέφει, και αυτή την φορά είναι πιο «ειλικρινής» από ποτέ.

Φυσικά και η ομάδα των Screen Junkies δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητη και παραδίδει ένα honest trailer «μαύρης ζώνης»!