Ο «Νέβιλ Λονγκμπότομ» θυμάται την τελευταία μέρα του Άλαν Ρίκμαν στα γυρίσματα του «Χάρι Πότερ»

Από τους πλέον εμβληματικούς χαρακτήρες στην σειρά ταινιών του μικρού μάγου, ο Σέβερους Σνέιπ του Άλαν Ρίκμαν ήταν όπως φαίνεται και από την αφήγηση του Μάθιου Λιούις, ένα υπόδειγμα ανθρώπου που νοιαζόταν για τους νεαρούς συναδέλφους του.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Ο «Νέβιλ Λονγκμπότομ» θυμάται την τελευταία μέρα του Άλαν Ρίκμαν στα γυρίσματα του «Χάρι Πότερ»

Πολύ συχνά, αρκετοί συμπρωταγωνιστές του Άλαν Ρίκμαν στις κινηματογραφικές περιπέτειες του Χάρι Πότερ έκαναν λόγο για το πόσο διαφορετικός ήταν από τον σκοτεινό και απόμακρο χαρακτήρα που υποδυόταν. Εκτός από τον Ντάνιελ Ράντκλιφ, που τον χαρακτήρισε «έναν από τους πιο τίμιους και υποστηρικτούς ανθρώπους» που γνώρισε στον χώρο, τώρα και ο Μάθιου Λιούις -σε podcast του ΝΜΕ- έρχεται για να αφηγηθεί ένα άγνωστο περιστατικό.

Ο «Νέβιλ Λόνγκμπότομ» που μοιράστηκε με τον Ρίκμαν περισσότερες σκηνές στην κατακλείδα της σειράς, θυμάται πως την τελευταία μέρα των γυρισμάτων των «Κλήρων του Θανάτου» επισκέφτηκε τον Ρίκμαν στο τροχόσπιτό του για να του πει πως «ξέρω πως είναι η τελευταία σου μέρα, αλλά ήθελα να ξέρεις πως ήταν υπέροχο να δουλεύουμε μαζί τόσο πολύ καιρό». Συγκινημένος του είπε πως «δεν μίλήσαμε πολύ όλα αυτά τα χρόνια, όχι γιατί ήσουν τρομακτικός, αλλά υπέροχος», ευχαριστώντας τον που τον άφησε να δουλέψει μαζί του για μια δεκαετία, χωρίς ποτέ να του φωνάξει αλλά αντίθετα να τον κάνει να νιώσει ισότιμος.

Στη συνέχεια ο Ρίκμαν πέρασε τη μέρα του συμβουλεύοντας τον Λιούις για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν και τα βήματα που έπρεπε ο ίδιος να κάνει στη νέα του καριέρα.

Αντίστοιχες αναμνήσεις έχει και ο Ντάνιελ Ράντκλιφ από τη συνεργασία τους, που ξεκίνησε με την «Φιλοσοφική Λίθο», που φέτος γιορτάζει 20 χρόνια από την πρώτη της προβολή. «Ήταν τόσο ενθαρρυντικός μαζί μου από τα πρώτα κιόλας χρόνια, […] ξέρω οτι ήρθε και είδε όλα όσα έκανα και στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, και δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει».

Ο Ρίκμαν έφυγε το 2016 στα 69 του από καρκίνο και σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο με τα 27 ημερολόγια του ηθοποιού.