Από το «Miami Vice» στο «Tokyo Vice»: Ο Μάικλ Μαν επιστρέφει στα γυρίσματα της νέας τηλεοπτικής σειράς

Το HBO Max έβαλε στην αρχή της χρονιάς στο οπλοστάσιό του τον σπουδαίο σκηνοθέτη για την παραγωγή και τη σκηνοθεσία του πιλότου μιας νέας σειράς, με τα γυρίσματα να ξεκινούν πάλι στο Τόκιο, σχεδόν 9 μήνες μετά την πρόωρη διακοπή τους. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη
Από το «Miami Vice» στο «Tokyo Vice»: Ο Μάικλ Μαν επιστρέφει στα γυρίσματα της νέας τηλεοπτικής σειράς

Ο αμερικανός δημοσιογράφος Τζέικ Άντελσταϊν έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής και της καριέρας του στην Ιαπωνία, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της έρευνάς του στον υπόκοσμο της χώρας και την σχέση που έχουν με αυτόν οι αμερικανικές αστυνομικές αρχές. Το βιβλίο του «Tokyo Vice: An American Reporter on the Police Beat in Japan» που γράφτηκε το 2010, περιείχε ένα μεγάλο μέρος των εμπειριών του και πέρα από το ότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του, έδινε ουσιαστικά έτοιμο ένα μεγάλο υλικό για να μεταφερθεί στο σινεμά ή την τηλεόραση.

Η ιστορία του προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Μάικλ Μαν που ανέλαβε εκτελεστικός διευθυντής της σειράς που θα στηθεί γύρω από το βιβλίο,με πρωταγωνιστές τους Άνσελ Έλγκορτ και Κεν Γουατανάμπι. Η σειρά ξεκίνησε να ετοιμάζεται για το HBO Max με πρόγραμμα τέτοιο ώστε ο Μαν να σκηνοθετήσει σίγουρα τον πιλότο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να σκηνοθετήσει περισσότερα επεισόδια στη συνέχεια. Τα γυρίσματα του πιλότου, διάρκειας 18 ημερών, ξεκίνησαν στο τέλος του Φεβρουαρίου και διακόπηκαν κακήν κακώς μετά από  6 μέρες.

Σύμφωνα με το Deadline, σκηνοθέτης, ηθοποιοί και συνεργείο επέστρεψαν αυτές τις μέρες στο Τόκιο για τη συνέχεια των γυρισμάτων, ώστε η σειρά να μπει σε έναν δρόμο και να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021. Με την κίνησή του αυτή, ο Μαν επιστρέφει στη δράση μετά το «Blackhat» του 2015, σε ένα είδος που το ξέρει καλά καθώς έχει εμπλακεί στο παρελθόν ως παραγωγός ή σκηνοθέτης σε αντίστοιχα εγχειρήματα όπως το «Crime Story» και φυσικά το «Miami Vice», τη γνωστή σειρά των 80ς που αργότερα μετέτρεψε ο ίδιος σε ταινία. Όπως ήδη γνωρίζουμε, με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του Μαν με το «Tokyo Vice», ο ίδιος ξαναμπαίνει σε τροχιά γυρισμάτων με το επόμενο project του που είναι η ταινία «Ferrari» με τον Χιου Τζάκμαν