Πρώτες εικόνες για το «Mickey 17» του Μπονγκ Τζουν Χο με τον Ρόμπερτ Πάτινσον

Φρέσκος από την διάκριση συμπερίληψής του στη λίστα του Sight & Sound με τα «Παράσιτα», ο Κορεάτης δημιουργός φέρνει μια πρώτη αίσθηση από το μεγάλων (και εμπορικών) φιλοδοξιών sci-fi έπος του.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Πρώτες εικόνες για το «Mickey 17» του Μπονγκ Τζουν Χο με τον Ρόμπερτ Πάτινσον

Τρία χρόνια μετά τα «Παράσιτα», των οποίων η επικοινωνιακή ζωή έτσι κι αλλιώς κράτησε πολύ καιρό - και κατά μία έννοια δεν έχει κοπάσει ακόμα - ο Μπονγκ Τζουν Χο, μια από τις σύγχρονες δημιουργικές δυνάμεις και ένας ιδιαίτερα συμπαθής τύπος, φέρνει τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα της προετοιμασίας του «Mickey 17».

To οποίο θα είναι η πρώτη του συνεργασία με major στούντιο (την Warner) και αποτελεί μια προσαρμογή του «Mickey7», του βιβλίου του Έντουαρντ Άστον. H ιστορία είναι αυτή ενός αναλώσιμου πια drone που στέλνεται μαζί με ανθρώπους σε μια αποστολή στον παγωμένο κόσμο του Nifheim. Ακόμα κι αν ο Mickey (το drone) πεθάνει στην λίαν επικίνδυνη αποστολή, οι μνήμες παραμένουν στο αναβιώσιμο/κλωνοποιούμενο σώμα. Το 17, εν προκειμένω, αναφέρεται στον αριθμό των κλώνων, συνεπακόλουθα δηλαδή και στον -1 αριθμό των θανάτων του αρχικού Mickey.

Ο Χο στοχεύει σε μια σκοτεινή, υπαρξιακή ιστορία, όχι χωρίς κωμικές πινελιές και στον δρόμο του αυτόν, πλην του Πάτινσον, που θα είναι ο Mickey17 (Μίκι Μπάρνς), θα τον συνδράμουν οι Ναόμι Άκι, Στίβεν Γιουν, Τόνι Κολέτ, Μάρκ Ράφαλο (καλώς τον) και Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ. Η Warner Bros. δίνει τις 29 Μαρτίου του 2024 ως αρχική ημερομηνία προγραμματισμού. 

Ακολούθως μπορείτε να δείτε το teaser που ανέβηκε, φωτογραφημένο από τον μεγάλο Ντάριους Χόντζι.