Η Ναόμι Γουότς ετοιμάζει ριμέικ για το «Καληνύχτα Μαμά» των Φιαλά και Φρανζ

Μια σχεδόν αρρωστημένη, μα ευφυής ανάγνωση πάνω στην έννοια της μητρότητας ετοιμάζεται να φέρει στο σινεμά η Ναόμι Γουότς ως πρωταγωνίστρια στη διασκευή του «Goodnight Mommy».

Από τον Χρήστο Πολίτη
Η Ναόμι Γουότς ετοιμάζει ριμέικ για το «Καληνύχτα Μαμά» των Φιαλά και Φρανζ

Μπορούμε άνετα να την χρίσουμε ως τη Βασίλισσα των ριμέικς, καθώς η Ναόμι Γουότς με το «The Ring» του Γκορ Βερμπίνσκι, το «King Kong» του Πίτερ Τζάκσον και το «Funny Games» του Μίκαελ Χάνεκε μοιάζει η ιδανική αγγλόφωνη επιλογή να φέρει ξανά στο σινεμά, διάσημες κινηματογραφικές στιγμές από το παρελθόν. Και τώρα έφτασε η στιγμή να υποδυθεί μια «διαφορετική» μητέρα σε ένα από τα πιο ανατριχιαστικά ψυχολογικά θρίλερ της τελευταίας δεκαετίας.

Ο λόγος για το «Goodnight Mommy» των Σεβερίν Φιαλά και Βερόνικα Φρανζ - που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αλλά δε βρήκε διανομή στις ελληνικές αίθουσες - τα δικαιώματα του οποίου αγοράστηκαν τώρα από τα Amazon Studios.

Η ταινία που ήταν η επίσημη συμμετοχή της Αυστρίας στα Όσκαρ του 2015 ακολουθεί την ιστορία δυο αδερφών που πηγαίνουν να ζήσουν με την μητέρα τους σε ένα απομονωμένο σπίτι στο δάσος. Εκείνη τυλιγμένη με επιδέσμους μοιάζει να αναρρώνει μετά από μια επέμβαση. Όσο οι μέρες περνούν, τα δυο αγόρια υποψιάζονται πως εκείνη η γυναίκα δεν είναι η μητέρα τους. Η συμπεριφορά τους αλλάζει και τα πράγματα παίρνουν μια πολύ επικίνδυνη τροπή σε μια ταινία που γίνεται αρκετά gore, παίζοντας με τη ψυχολογία του θεατή με κάθε πιθανή ανατροπή.

Ο σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενος Ματ Σόμπελ που θα αναλάβει τη σκηνοθεσία δηλώνει πως οι αγαπημένες του ταινίες είναι εκείνες που καλούν το κοινό να ακολουθήσει το ταξίδι του πρωταγωνιστή. Έτσι σε αυτή την δεύτερη ανάγνωση του «Goodnight Mommy», πρόθεση όλων είναι να αποτυπωθεί ο φόβος της εγκατάλειψης και η θανάσιμη διαπίστωση πως οι κοντινοί μας άνθρωποι δεν είναι αυτοί που τελικά φαίνονται, δημιουργώντας έναν εφιάλτη από τα πιο απλά υλικά.

Η δυο φορές υποψήφια για Όσκαρ, Ναόμι Γουότς θα αναλάβει και χρέη παραγωγού, πιστεύοντας απόλυτα την ταινία των Ευρωπαίων δημιουργών, στηρίζοντας μέσα στα χρόνια αρκετά ριψοκίνδυνες ιδέες και πρωταγωνιστώντας σε φιλόδοξες παραγωγές, όπως η «Οδός Μαλχόλαντ» του Ντέιβιντ Λιντς.