Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 11 Αυγούστου

Mια απόπειρα μαγικού ρεαλισμού, ένα μέχρι πρότινος αναξιοποίητο σενάριο του Έτορε Σκόλα, ένα ισπανικό θρίλερ με πολιτικό υπόβαθρο και μια περιπέτεια Β' Εθνικής.

Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 11 Αυγούστου

Περιμένοντας τον Μποτζάνγκλς (Waiting for Bojangles)

Μπροστά στον μικρό τους γιο, η Καμίλ και ο Ζορζ χορεύουν το αγαπημένο τους τραγούδι «Mr. Bojangles» της Νίνα Σιμόν. Μαζί τους υπάρχει χώρος μόνο για παιχνίδι και φαντασία. Είναι η Καμίλ που τους δείχνει τον δρόμο και τους οδηγεί σε μια δίνη ποίησης, έτσι ώστε η γιορτή να συνεχίζεται ανεξάρτητα με τα όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Bασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ολιβιέ Μπουρντό, με την φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό Βιρζινί Εφιρά και το Ρομέν Ντιρίς.

Σκηνοθεσία: Ρεζίς Ρουανσάρ

To Mικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι (Il Materiale Emotivo)

O Βιντσένζο μοιράζεται τη ζωή του μεταξύ του βιβλιοπωλείου του και της κόρης του, που ζει απομονωμένη σε ένα δωμάτιο μετά από ένα τραγικό ατύχημα. Όλα αλλάζουν όταν εμφανίζεται στο βιβλιοπωλείο του η πληθωρική, εκκεντρική και πανέμορφη Γιολάντ.

Ο Σέρτζιο Καστελίτο του «Μείνε Ακίνητη» και του «Γεννημένοι Ξανά»  μεταφέρει στην οθόνη ένα σενάριο του Έτορε Σκόλα, που ο maestro δεν πρόλαβε να γυρίσει, με τη Μπερενίς Μπεζό στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Καστελίτο

O Αντικαταστάτης (El Sustituto)

Ισπανία, 1982. Ένας νεαρός αστυνομικός μετακομίζει σε μια φαινομενικά ειδυλλιακή  παραθαλάσσια πόλη, με την ελπίδα να βρει γαλήνη και ηρεμία. Όμως, όταν φτάνει εκεί,  βρίσκεται μπλεγμένος στη διερεύνηση των περίεργων συνθηκών της δολοφονίας του προκατόχου του. Η έρευνα θα τον οδηγήσει σε ένα παραλιακό ξενοδοχείο, όπου μια κοινότητα πρώην Ναζί αξιωματούχων, καταζητούμενων από διάφορες χώρες για  εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ζει μια ήρεμη και παραδεισένια ζωή.

Ακόμα ένα ισπανικό θρίλερ που αντλεί έμπνευση από την εγχώρια Ιστορία και από τις πληγές του παρελθόντος.

Σκηνοθεσία: Όσκαρ Αϊμπάρ

SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός (SAS: Red Notice)

Ένας αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων γίνεται η μοναδική ελπίδα σωτηρίας των επιβατών ενός τρένου, όταν ένας μικρός στρατός από καλά εκπαιδευμένους εγκληματίες το καταλαμβάνει και τους κρατά σε καθεστώς ομηρίας, απαιτώντας λύτρα από τη βρετανική κυβέρνηση.

O Σαμ Χιούαν της σειράς «Outlander» αποκτά το δικό του «Die Hard», καλούμενος να εξολοθρεύσει μια ομάδα μισθοφώρων που έχει καταλάβει τρένο με πολίτες. Η Ρούμπι Ρόουζ υποδύεται την κακιά, εμφανίζονται και οι Τομ Γουίλκινσον και Άντι Σέρκις.

Σκηνοθεσία: Μάγκνους Μάρτενς