Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 21 Μαρτίου

H Σίντνεϊ Σουίνι, ο Μάικλ Κίτον, η Κέιτ Μπλάνσετ, η επίσημη πρόταση της Χιλής για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας, το Μινόρε της...Σφαγής και το Kουνγκ-Φου Πάντα στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.

Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 21 Μαρτίου

Άσπιλη (Immaculate)

Μια νεαρή καλόγρια, ολόψυχα αφιερωμένη στην πίστη της, δέχεται μία νέα θέση σε μοναστήρι στην πανέμορφη ιταλική ύπαιθρο. Σύντομα θα αντιληφθεί ότι το νέο της σπίτι κρύβει σκοτεινά και τρομακτικά μυστικά.

Φόρος τιμής στον ιταλικό τρόμο περασμένων εποχών, καμωμένος με μεράκι, με εξαιρετικό σάουντρακ αλλά και κάκιστο σενάριο.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μόχαν

Το Χρέος του Εκτελεστή (Knox goes Away)

Ένας εκτελεστής που πάσχει από άνοια, ο Τζον Νοξ, πρέπει να θάψει ένα μυστικό πριν το μυαλό του τον εγκαταλείψει.

Δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του Μάικλ Κίτον, δεκαπέντε χρόνια μετά το «Μerry Gentleman», με τους Τζέιμς Μάρσντεν, Αλ Πατσίνο και Μάρσια Γκέι-Χάρντεν να σπεύδουν υποστηρικτικά.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Κίτον

Οι Άποικοι (The Settlers)

Στη Χιλή του τέλους του 19ου αιώνα, τρεις ιππείς προσλαμβάνονται από έναν πλούσιο γαιοκτήμονα για να σημειώσουν την περίμετρο της εκτεταμένης περιουσίας του. Σύντομα, όμως, αυτή η διοικητική αποστολή θα μετατραπεί σ’ ένα αιματοβαμμένο κυνήγι των ιθαγενών της περιοχής.

Eπίσημη υποβολή της Χιλής για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας και βραβείο FIPRESCI στο Ένα Κάποιο Βλέμμα των περσινών Καννών.

Σκηνοθεσία: Φελίπε Γκάλβες

Το Νέο Αγόρι (The New Boy)

Σε ένα απομακρυσμένο μοναστήρι στην Αυστραλία της δεκαετίας του ’40, η Αδελφή Αϊλίν διευθύνει ένα οικοτροφείο για παιδιά Αβορίγινων. Ένα καινούριο αγόρι φτάνει μέσα στη νύχτα, ένα παιδί που φαίνεται να έχει ξεχωριστές δυνάμεις. Όταν το μοναστήρι αποκτά έναν πολύτιμο Εσταυρωμένο, το νέο αγόρι συναντά τον Χριστό για πρώτη φορά και μένει άναυδο.

O Γουόργουικ Θόρντον του «Σαμψών και Δαλιδά» (2009) επιστρατεύει την Κέιτ Μπλάνσετ στον προωταγωνιστικό ρόλο της νέας του ταινίας.

Σκηνοθεσία: Γουόργουικ Θόρντον

Μινόρε (Minore)

Μια υγρή καλοκαιρινή νύχτα, μια παραλία της Ελλάδας γεμάτη από μουσική και χορούς, καλύπτεται ξαφνικά από ομίχλη. Παράξενα όντα πολιορκούν την πόλη, επιτίθενται σε ανθρώπους και τους τραβούν στην θάλασσα μετά από φρικτά όνειρα. Μια παρέα μουσικών ενώνει τις δυνάμεις της με έναν χαμένο ναύτη, και όλοι μαζί αντιστέκονται στους εισβολείς.

Ο σκηνοθέτης του «Χειμώνα» (2013) μετουσιώνει την αγάπη του για τον Λάβκραφτ και το μπουζούκι σε θέαμα μεταμεσονύκτιων διαθέσεων.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας

Kung Fu Panda 4

Ο Πο καλείται να αναλάβει τον ρόλο του Μεγάλου Δασκάλου στην Κοιλάδα της Ειρήνης. Πέρα από τις ελλιπείς γνώσεις πνευματισμού που διαθέτει, πρέπει πρώτα να βρει και να εκπαιδεύσει κάποιον στη θέση που αφήνει κενή, εκείνη του Δράκου Πολεμιστή.

Tρίτη συνέχεια του «καρατίστικου» franchise της Dreamworks, ήδη επιτυχημένη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Σκηνοθεσία: Μάικ Μίτσελ