Κέιτ Μπλάνσετ και Ρούνεϊ Μάρα ξανά μαζί: Πρώτες φωτογραφίες για το «Nightmare Alley» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Ιδιαίτερα ατμοσφαιρικές, και με μνήμες από την «Κάρολ» του Τοντ Χέινς, κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του ακριβοθώρητου «Nightmare Alley» με τις Κέιτ Μπλάνσετ και Ρούνεϊ Μάρα σαν δυο ερωτεύσιμες φιγούρες που δίνουν ραντεβού στις αρχές Δεκέμβρη. 

Από τον Χρήστο Πολίτη
Κέιτ Μπλάνσετ και Ρούνεϊ Μάρα ξανά μαζί: Πρώτες φωτογραφίες για το «Nightmare Alley» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχία της «Μορφής του Νερού», που έδωσε στον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο το Όσκαρ Σκηνοθεσίας, αλλά και εκείνο της Καλύτερης Ταινίας, ο Μεξικανός δημιουγός επιστρέφει με ένα σχέδιο, που αποτελούσε διακαή του πόθο.

Το «Nightmare Alley», βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα του Γουίλιαμ Γκρέσαμ από το 1946 (αλλά και της ομώνυμης υπέροχης ταινίας του Έντμουντ Γκούλντινγκ από το 1947), αφηγείται την ιστορία ενός εργάτη σε λούνα παρκ (ο Μπράντλει Κούπερ στον ρόλο που κρατούσε τότε ο Τάιρον Πάουερ), που ως βοηθός μέντιουμ έχει το ταλέντο να χειραγωγεί τον κόσμο με προσεκτικά διαλεγμένες λέξεις. Μέχρι τη στιγμή που θα συναντήσει μια ψυχίατρο (Κέιτ Μπλάνσετ) που μοιάζει πιο επικίνδυνη από εκείνον. Ο ίδιος ο ντελ Τόρο σε συνέντευξη του τόνισε (και ξανατόνισε) πως η ταινία θα είναι ακατάλληλη με Α κεφαλαίο. 

Το εντυπωσιακό καστ συμπληρώνουν η Ρούνεϊ Μάρα, ο Γουίλεμ Νταφό, ο Ρίτσαρντ Τζένκινς, ο Ρον Πέρλμαν, η Τόνι Κολέτ, ο Ντέιβιντ Στραθέρν, με τη Fox να δίνει ημερομηνία την 3η Δεκεμβρίου, ακολουθώντας την τακτική της «Μορφής του Νερού», που αφού συμμετείχε (και κέρδισε) το Φεστιβάλ Βενετίας, άνοιξε τον Δεκέμβρη, εποχή-κλειδί για τα Όσκαρ, και αργότερα στέφθηκε νικήτρια της χρονιάς.

Τις παραπάνω προβλέψεις για την κατά πως φαίνεται θριαμβευτική του πορεία στα βραβεία της επόμενης χρονιάς, επιβεβαιώνουν και οι πρώτες φωτογραφίες με μια καθηλωτική -και πάλι- Κέιτ Μπλάνσετ και μια αγαλματένιας ομορφιάς Ρούνεϊ Μάρα, να συναντιούνται ξανά, έξι χρόνια μετά το «Κάρολ», που έδωσε το βραβείο γυναίκειας ερμηνείας του φεστιβάλ των Καννών στη Μάρα. 

Η ταινία, που ολοκληρώνει τα γυρίσματά της στο χιονισμένο Τορόντο, ακολουθεί και πάλι έναν μεταφυσικό δρόμο, γνώριμο για τον ντελ Τόρο, και αποτίει φόρο τιμής στην κλασική πια ταινία της δεκαετίας του '40 του Έντμουντ Γκούλντινγκ, ενός ικανού σεναριογράφου/σκηνοθέτη που δοξάστηκε στην MGM την Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ, με πιο γνωστή δουλειά του το «Grand Hotel» των αστέρων (Γκάρμπο, Τζον Και Λάιονελ Μπάριμορ, Τζόαν Κρόφορντ, Τζιν Χέρσολτ, Γουάλας Μπίρι), αλλά κι εκείνο το έξοχο, κρυπτικό «Στην Κόψη του Ξυραφιού», ξανά με τον Πάουερ. Ωστοσο, το «Nightmare Alley» είναι εκείνο που θα τον καταξιώσει δημιουργικά, με μια εμπνευσμένη ιστορία για την άνοδο και την πτώση ενός ευφυούς νάρκισσου, που ήξερε πολλά αλλά είχε χαλασμένη ηθική πυξίδα.

Αναμένεται με πάθος.