Τρέιλερ «One Night in Miami»: Μια φαντασιακή συνάντηση στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ρετζίνα Κινγκ

Η πρώτη ταινία μυθοπλασίας που γυρίζει η γνωστή ηθοποιός διαδραματίζεται στη δεκαετία του '60 και φέρνει στο ίδιο τραπέζι εξέχουσες προσωπικότητες της αφροαμερικανικής κοινότητας των ΗΠΑ.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη
Τρέιλερ «One Night in Miami»: Μια φαντασιακή συνάντηση στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ρετζίνα Κινγκ

Πρεμιέρα στη Βενετία, δυνατές κριτικές, αγορά από το Amazon μετά από μάχη, πρώτες κουβέντες για Όσκαρ. Όλα ακούγονταν καλά για το μέλλον του «One Night in Miami» από όταν πρωτομάθαμε γι' αυτό, το σκηνοθετικό ντεμπούτο της ηθοποιού Ρετζίνα Κινγκ σε μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας (έχει σκηνοθετήσει στο παρελθόν μεμονωμένα τηλεοπτικά επεισόδια σειρών). Το φιλμ βασίζεται στο θεατρικό έργο του Κεμπ Πάουερς το οποίο βάζει στο ίδιο τραπέζι τέσσερις μορφές που με τον τρόπο τους πάλεψαν κατά των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ.

Ο Malcolm X, ο Μοχάμεντ Άλι, ο Σαμ Κουκ και ο Τζιμ Μπράουν βρίσκονται στον ίδιο χώρο στις 25 Φεβρουαρίου 1964 και μιλούν περί ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιώματων καθώς και τις αλλαγές που πρέπει να συμβούν στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Ίλαι Γκόρι (ως Μοχάμεντ Άλι που ακόμη τότε διατηρούσε το όνομα Κάσιους Κλέι), Άλντις Χοτζ, Λέσλι Όντομ Τζούνιορ και Κίνγκσλεϊ Μπεν Αντίρ κρατούν τους τέσσερις ρόλους και οι πρώτες αντιδράσεις των δημοσιογράφων από την Βενετία μιλούσαν για δυνατές ερμηνείες που κάποιες από αυτές πιθανά να φτάσουν ως τα Όσκαρ. 

Η ταινία θα προβληθεί στις 25 Δεκεμβρίου σε όποια σινεμά των ΗΠΑ είναι ανοιχτά και μετά, στις 15 Ιανουαρίου θα ανέβει στο Amazon Prime.  κ

Δείτε παρακάτω το πρώτο επίσημο τρέιλερ που κυκλοφόρησε

Πολίτης Φίντσερ: Ο σκηνοθέτης του «Mank» αποκαλύπτεται στο VarietyΟυρλιάζοντας: Το πέμπτο «Scream» ολοκλήρωσε γυρίσματα α λα «κρυφό σχολειό» στην πανδημία