Τρέιλερ «Τα Θραύσματα μιας Γυναίκας»: Σάια ΛαΜπεφ και Βανέσα Κέρμπι ανασυνθέτουν μια προσωπική τραγωδία

Το νέο φιλμ του Κορνέλ Μουντρούτσο («Λευκός Θεός», «Το Φεγγάρι του Δία»), γραμμένο μαζί με τη σύντροφό του, βασίζεται σε μια θλιβερή προσωπική τους εμπειρία και μετά το Φεστιβάλ της Βενετίας ετοιμάζεται για παγκόσμια διαδικτυακή πρεμιέρα στο Netflix. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη
Τρέιλερ «Τα Θραύσματα μιας Γυναίκας»: Σάια ΛαΜπεφ και Βανέσα Κέρμπι ανασυνθέτουν μια προσωπική τραγωδία

Από τις ταινίες που συζητήθηκαν περισσότερο στο κουτσουρεμένο φέτος Φεστιβάλ της Βενετίας, το οποίο ήταν από τα λίγα φεστιβάλ φέτος που τόλμησαν να μην γίνουν ψηφιακά, είναι το νέο φιλμ του Κορνέλ Μουντρούτσο («Λευκός Θεός», «Το Φεγγάρι του Δία») με τίτλο «Pieces of a Woman». Γραμμένο από τη σύντροφο του σκηνοθέτη, Κάτα Βέμπερ, το φιλμ έχει ως πρωταγωνιστές τους Σάια ΛαΜπεφ και Βανέσα Κέρμπι στο ρόλο ενός ζευγαριού από τη Βοστώνη που βρίσκεται σε κρίση μετά το χαμό του παιδιού τους κατά τη διαδικασία γέννησής του στο σπίτι. 

Η ταινία έχει το «βαρύ» όνομα του Μάρτιν Σκορσέζε ως εκτελεστικό παραγωγό και βρίσκονταν σε αναζήτηση διανομένα για τις ΗΠΑ. Αυτός βρέθηκε τελικά λίγο μετά το φεστιβάλ και είναι το Netflix σε μια από τις συχνές στροφές του προς ένα διαφορετικό σινεμά ευελπιστώντας σε πρεστίζ και πιθανές βραβεύσεις - ήδη η Βανέσα Κέρμπι πήρε βραβείο ερμηνείας στη Βενετία.

 Στο δελτίο τύπου που δόθηκε στους δημοσιογράφους υπονοείται πως ο σκηνοθέτης και η σύντροφός του βασίζονται σε συναισθήματα που προέκυψαν από μια αντίστοιχη δική τους απώλεια. Η εισαγωγή του Μουντρούτσο αναφέρει: «Είναι πιθανό να επιβιώσεις αν έχεις χάσει αυτόν που αγαπάς περισσότερο; Η σύζυγός μου και εγώ θέλαμε να μοιραστούμε μια πολύ προσωπική μας εμπειρία με το κοινό, μέσα από την ιστορία ενός αγέννητου παιδιού, με την πίστη πως η τέχνη είναι το καλύτερο φάρμακο για τον πόνο. Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι μετά από μια τραγωδία; Μπορούμε να έχουμε συντρόφους σε αυτή την κάθοδο στη θλίψη; Με την ταινία αυτή θέλαμε να φτιάξουμε μια αυθεντική ιστορία για την τραγωδία και  το πως μαθαίνει κάποιος να ζει παράλληλα με τη θλίψη.»

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ που ανέβασε χθες το Netflix. Η ταινία θα κυκοφορήσει παγκοσμιως στην πλατφόρμα στις 7 Ιανουαρίου.