Τζοζεφ Γκόρντον-Λέβιτ και Σύνθια Ερίβο μπαίνουν στην «Πινόκιο» εκδοχή της Ντίσνεϊ

Μαζί με τον Τομ Χανκς στο ρόλο του Τζεπέτο, τον Λουκ Έβανς και με μαέστρο τον ντεφορμέ, αλλά δεξιοτέχνη, Ρόμπερτ Ζεμέκις, η live action ταινία του στούντιο του Ποντικιού είναι σχεδόν έτοιμη.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Τζοζεφ Γκόρντον-Λέβιτ και Σύνθια Ερίβο μπαίνουν στην «Πινόκιο» εκδοχή της Ντίσνεϊ

Στη λογική της Disney να δίνει στη κυριολεξία σάρκα και οστά στις κλασικές ταινίες κινουμένων σχεδίων, από τον «Αλαντίν», τη «Σταχτοπούτα» και τον «Βασιλιά των Λιονταριών» μέχρι τη «Πεντάμορφη και το Τέρας» και τη πρόσφατη «Μουλάν» -που ατύχησε λόγω Covid-19 συνθηκών για μια παραδοσιακή διανομή-, σειρά παίρνει ο «Πινόκιο».

Ο οποίος «Πινόκιο» είναι μια ιστορία που μέσα στις δεκαετίες έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών -και ετερόκλητων- δημιουργών με αποτελέσματα όχι και τόσο εντυπωσιακά. Θυμηθείτε τον «Πινόκιο» του Ρομπέρτο Μπενίνι από το 2002, με τον ίδιο στη σκηνοθεσία και στο ρόλο του Πινόκιο (!), αλλά και τη πρόσφατη προσπάθεια του Ματέο Γκαρόνε (εδώ ο Μπενίνι κρατάει το ρόλο του Τζεπέτο).

Και ενώ, ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, αφού παραδώσει το «Nightmare Alley», ετοιμάζει τη δική του σκοτεινή animation ταινία για τον αγαπημένο ξύλινο ήρωα (με φωνές Κέιτ Μπλάνσετ, Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Τίλντα Σουίντον, Ρον Πέρλμαν, Τζον Τουρτούρο, Κριστόφ Βαλτς), η Disney βγαίνει μπροστά, ολοκληρώνει το καστ και μπαίνει για γυρίσματα.

H προσθήκη του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ είναι από μόνη της ένα ευχάριστο νέο, μιας και ο Αμερικανός ηθοποιός είχε αρκετό να επιστρέψει στο πανί. Από το 2016 στο «Σνόουντεν», και αφού δάνεισε τη φωνή του στο τελευταίο μέρος του «Star Wars», αλλά και στην ανέπλιστη (μα δίκαιη) επιτυχία του «Στα Μαχαίρια», συμπρωταγωνίστησε φέτος στη «Δίκη των 7 του Σικάγου» του Άαρον Σόρκιν.

Και τώρα δίνοντας φωνή στον ιδιαίτερα αγαπητό Τζίμινι Κρίκετ, και μαζί με τη Σύνθια Ερίβο (τιμημένη με Τόνι για το «Πορφυρό Χρώμα» και υποψήφια για Όσκαρ με το «Harriet») στο ρόλο της Μπλε Νεράιδας, ο «Πινόκιο» αποκτά παραπάνω credits στις λίστες με τις πολυαναμενόμενες ταινίες της επόμενης χρονιάς.