Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου

Οσκαρικές προσθήκες, ελληνικές ταινίες και ένα εθνογραφικό ντοκιμαντέρ είναι οι κυκλοφορίες αυτής της Πέμπτης, που φέρνουν τα Χριστούγεννα πιο κοντά. 

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου

«West Side Story»
Κατά τη διάρκεια μιας έντονης έχθρας μεταξύ των συμμοριών Jets και Sharks στους σκονισμένους δρόμους της Νέας Υόρκης, ο Τόνι ερωτεύεται την αδερφή του εχθρού του, τη Μαρία. Ενώ η έχθρα μεταξύ των συμμοριών γίνεται ακόμα πιο βίαιη, η αγάπη του Τόνι και της Μαρία ανθίζει μέρα με τη μέρα ενώ ταυτόχρονα απειλεί να χωρίσει στα δύο τη γειτονιά.

Η αναβίωση ενός εκ των σημαντικότερων κινηματογραφικών μιούζικαλ, 60 χρόνια μετά από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, με μια νέα γενιά ηθοποιών και την Ρίτα Μορένο, σε ρόλο έκπληξη, είναι το σοκαρικό πουλέν αυτής της χρονιάς. 

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ
Σενάριο: Τόνι Κούσνερ
Πρωταγωνιστούν: Άσνελ Έλγκορτ, Ρέτισελ Ζέγκλερ, Ντέιβιντ Αλβάρεζ, Μάικ Φάιστ, Μπράιαν ντ' Άρσι Τζέιμς, Ρίτα Μορένο

«Μην Κοιτάτε Πάνω» (Don't Look Up)
Δυο χαμηλόβαθμοι αστρονόμοι καλούνται να αναλάβουν μια τεράστια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης και να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για την έλευση ενός κομήτη που θα καταστρέψει τον πλανήτη Γη.

Η νέα ταινία του Άνταμ ΜαΚκέι είναι μια ανελέητη σάτιρα για τον κόσμο των media που συγκεντρώνει το μισό Χόλιγουντ στο καστ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζένιφερ Λόρενς, Τίμοτε Σαλαμέ, Κέιτ Μπλάνσετ, Μέριλ Στριπ, Τζόνα Χιλ, Αριάνα Γκράντε) κι έχει τις πλάτες του Netflix, για να μπει στη φετινή οσκαρική κούρσα.

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Άνταμ ΜακΚέι
Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζένιφερ Λόρενς, Μαρκ Ράιλανς, Τζονα Χιλ, Τίμοτε Σαλαμέ, Μέριλ Στριπ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αριάνα Γκράντε, Ρον Πέρλμαν, Τάϊλερ Πέρι, Ρομπ Μόργκαν

«Η Ζωή Συνεχίζεται» (C'Mon, C' Mon)
Mε αφορμή ένα οδοιπορικό και μία οικογενειακή κρίση, ο Τζόνι, ένας εργένης ραδιοφωνικός παραγωγός, έρχεται κοντά στον χαρισματικό 9χρονο ανιψιό του. Και αυτή η σχέση τους θα μεταμορφώσει τον πλανήτη.

Ο Μάικ Μιλς επιστρέφει μετά τις «Φανταστικές Γυναίκες» για να θυμίσει λίγο από «Πρωτάρηδες» με τον Χοακίν Φίνιξ στον πρώτο ρόλο μετά το Όσκαρ του «Τζόκερ» σε μια τρυφερή ασπρόμαυρη περιπέτεια στους δρόμους της Νέας Υόρκης. 

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Μάικ Μιλς
Πρωταγωνιστούν: Χοακίν Φίνιξ, Γούντι Νόρμαν, Γκάμπι Χόφμαν, Μόλι Γουέμπστερ, Σκούτ ΜακΝάιρι

«Ντάνιελ '16» (Daniel '16)
Ο Ντάνιελ στέλνεται σε μια κοινότητα αγωγής ανηλίκων σε ένα απομονωμένο χωριό στον Έβρο, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Εκεί, θα βιώσει εμπειρίες που θα του προκαλέσουν πρωτόγνωρα συναισθήματα και θα τον οδηγήσουν σε δύσκολα διλήμματα.

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος επιστρέφει 15 χρόνια μετά τον «Γιο του Φύλακα», με μια ταινία μυθοπλασία, γεμάτη ανθρωπιά κι ευαισθησία, που κέρδισε το βραβείο Κοινού "Meet the Neighbors" στο 60ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Σενάριο: Παναγιώτης Χριστόπουλος, Γιάννης Τσίρος, Γλυκερία Πατραμάνη, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Πρωταγωνιστούν: Νικόλας Κίσκερ, Βασίλης Κουκαλάνι, Κωστής Καλλιβρετάκης, Κωνσταντίνος Σειραδάκης

«Αλλού, Παντού» (Εlsewhere, Everywhere)

Ένας νεαρός άνδρας σε ένα δωμάτιο κάπου στην Αγγλία. Σε μια οθόνη υπολογιστή, εικόνες από όλο τον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται για να περάσεις τα σύνορα είναι ένα κλικ. Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε την αφήγηση ενός άλλου ταξιδιού να ξετυλίγεται σε κομμάτια: την πορεία του Σαχίν, ενός εικοσάχρονου Ιρανού που εγκατέλειψε την πατρίδα του μόνος.

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τη σημερινή «ηλεκτρονική» κοινωνία, σε διανομή του ETHNOFEST - Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογραφικού. 

Σκηνοθεσία: Ιζαμπέλ Ινγκόλντ, Βιβιάν Περελμούτερ

«The Black Bachelor»

H γνωστή παρέα ταξιδεύει στη Μάνη για να φέρει εις πέρας άλλον ένα γάμο, ωστόσο όλα θα πάνε στραβά όταν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια ιδιαίτερη και πιο ‘’σκοτεινή’’ Μανιάτικη οικογένεια.

Τέταρτη ταινία ενός επιτυχημένου εισπρακτικά franchise, που επιστρέφει για την «halloween» του εκδοχή, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος
Σενάριο: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μελέτης Ηλίας, Λευτέρης Ελευθερίου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Ελένη Φιλίνη, Παντελής Καναράκης, Κατερίνα Στικούδη