«Now, let's eat»: Απολαυστικό τελικό τρέιλερ του «Renfield» με τον Νίκολας Κέιτζ στον ρόλο του Δράκουλα

Και αν κρίνει κανείς από την πρόγευση, δεν αποκλείεται να έχουμε, επιτέλους, και μια ανάλογα απολαυστική κωμωδία τρόμου. Στις 11 Μαϊου θα ξέρουμε.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
«Now, let's eat»: Απολαυστικό τελικό τρέιλερ του «Renfield» με τον Νίκολας Κέιτζ στον ρόλο του Δράκουλα

Αν την δεκαετία του '80 αναφερόμασταν σε ταινίες του '30 και του '40 θα ακουγόμασταν φυσιολογικοί. Ο χρόνος περνούσε αλλιώς τότε, σε άλλες ταχύτητες, ο συσχετισμός με τα έργα ήταν σημαντικά εκλεκτικότερος και δυσκολότερος - οπότε και η αποτίμηση συνέβαινε διαφορετικά. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι το '80 οι τρομακτικές κωμωδίες δεν ήταν σε έλλειψη, άλλωστε το «Ένας Λυκάνθρωπος στο Λονδίνο» και λίγο μετά τα «Γκρέμλινς», το «Fright Night» και το «They Live», πέρασαν σε πολύ ευρύτερο κοινό και αργότερα και στο κινηματογραφικό υποσυνείδητο. Άσε που και το «Φράνκενσταϊν Τζούνιορ» ήταν πρόσφατο και όχι κοντά μισό αιώνα πριν!

Σήμερα το να θυμόμαστε ταινίες 35, 40 και 40+ χρόνων δεν είναι το ίδιο, είναι και κατάτι μελαγχολικό μιας και το υπο-είδος δεν ανθεί πλέον - πράγμα λογικό, ελάχιστα είδη έχουν επιβιώσει (ο τρόμος πάντως έχει, ας πούμε). Οπότε μια καινούργια ταινία προϋποθέσεων, φτιάχνει το κέφι. Τώρα αν θα κρατηθεί η ισορροπία ανάμεσα στο camp και στο να είναι «καλή ταινία» μένει να αποδειχθεί. Tο τρέιλερ μια φορά αποκαλύπτει έναν αέρα ποιότητας παραγωγής, σχετικού στιλ, στέρεου πρωταγωνιστή (Νίκολας Χουλτ, ανεβάζει διαρκώς μετοχές) και βέβαια...Νικ.

Ο Νίκολας Κέιτζ λοιπόν φοράει την διασημότερη μασέλα του σινεμά, μοιάζει ελαφρώς και με τον Μάρτιν Λαντάου στο «Ed Wood», και γίνεται ο Κόμης που διαφεντεύει τον δύσμοιρο τον Ρένφιλντ, που είναι και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας ως το δεξί χέρι του Κόμη των Καρπαθίων. Ο Κέιτζ δεν είναι πρωταγωνιστής, το τρέιλερ δεν δίνει σαφή ιδέα πώς προσεγγίζει τον ρόλο (over the top καλπασμός ή κόμικ σαρκαστικότητα), αλλά η κεντρική ιδέα ενός ενεργητικού Ρένφιλντ που προσπαθεί να ξεφύγει από την σκιά του...απαιτητικού αφεντικού του είναι πλακαδόρικη.

Σκηνοθετεί ο Κρις ΜακΚέι («The Lego Batman Movie»), ενώ το σενάριο, εμπνευσμένο από μια ιδέα του Ρομπερτ Κέρκμαν («The Walking Dead»), ανήκει στον Ράιαν Ρίντλεϊ. Ο Κέιτζ εμφορείται από αισιοδοξία για το έργο, σύμφωνα με τις συνεντεύξεις του, ενώ ο Χουλτ να σημειώσουμε ότι προθερμαίνεται δρακουλικά μιας και θα παίζει και στο «Nosferatu» του Ρόμπερτ Έγκερς, το reboot (λέμε τώρα) της ταινίας του 1922 του Μούρναου.

Το «Renfield» αναμένεται στις 11 Μαϊου του 2023 στις ελληνικές αίθουσες και ιδού το τρέιλερ: