H συνέχεια του «Μονομάχου» φαίνεται ότι θα είναι η επόμενη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ

Δημοσιεύματα θέλουν τον Ρίντλεϊ Σκοτ να ταξιδεύει στο Μαρόκο, όχι για να μάθει περισσότερες πληροφορίες για την Εθνική ομάδα της χώρας που ενδέχεται να διασταυρωθεί με εκείνη της Αγγλίας στους 4 του Μουντιάλ, αλλά για να εντοπίσει τις κατάλληλες τοποθεσίες για τα γυρίσματα του «Μονομάχου 2».

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου
H συνέχεια του «Μονομάχου» φαίνεται ότι θα είναι η επόμενη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ

Aυτή την περίοδο ο Ρίντλεϊ Σκοτ βάζει τις τελευταίες πινελιές στον «Ναπολέοντά» του με τον Χοακίν Φοίνιξ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και στη συνέχεια κλείνει εισιτήρια για Μαρόκο, όπου ακόμα πανηγυρίζουν την πρόκρισή της εθνικής ομάδας επί της Ισπανίας στα πέναλτι. Ο λόγος που θα βρεθεί εκεί δεν είναι για να συνδράμει στους πανηγυρισμούς, άλλωστε υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, καθώς έχει προκριθεί και η Αγγλία στους 8 και ενδέχεται να διασταυρωθεί με το Μαρόκο στους 4. Λέγεται ότι θα βρεθεί εκεί για να πραγματοποιήσει το ρεπεράζ, την εύρεση των τοποθεσιών δηλαδή, όπου θα πραγματοποιήσει τα γυρίσματά του ο «Μονομάχος 2».

Πριν  πολλά χρόνια ο Νικ Κέιβ είχε γράψει ένα σενάριο για το σίκουελ του «Μονομάχου», εντελώς παλαβό, σύμφωνα με όσους το έχουν διαβάσει, στο οποίο ο Μάξιμος του Ράσελ Κρόου θα νεκρανασταινόταν. Ο Σκοτ δεν προχώρησε με αυτό το σενάριο και επέλεξε ένα του Πίτερ Κρεγκ, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του επεισόδια του «Crown». Τα γεγονότα της ταινίας λαμβάνουν χώρα εικοσιπέντε χρόνια μετά την πρώτη ταινία και κεντρικός χαρακτήρας είναι ο Λούσιος, γιος της Λουσιλα που υποδυόταν η Κόνι Νίλσεν στο πρωτότυπο έργο. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν ο Σπένσερ Τριτ Κλαρκ που τον ενσάρκωνε στην οσκαρική ταινία θα επιστρέψει ή αν θα προτιμηθεί κάποιος γνωστότερος πρωταγωνιστής. Φαίνεται, όμως, ότι η συνέχεια του κοσμαγάπητου peplum, που κάποτε ακουγόταν σαν μία από εκείνες τις ιδέες που ακούς μόνο σε σειρές τύπου «Entourage», τελικά θα γίνει πραγματικότητα.