Ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν εξηγεί γιατί ο Σιλβέστερ Σταλόνε δεν θα επιστρέψει στο 3ο «Creed»

Η επιβεβαίωση της «διαδοχής», που ήταν σχετικά σαφής από την ταινία του 2018, ήρθε επίσημα πια από τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, στα ηνία πλέον της δικής του αφήγησης και σε πλήρη συνέπεια με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν εξηγεί γιατί ο Σιλβέστερ Σταλόνε δεν θα επιστρέψει στο 3ο «Creed»

Ο Σλάι επιβεβαίωσε αυτό που είχε υπαινιχθεί στο τέλος της παραγωγής του «Creed II»: το κινηματογραφικό τέλος της διαδρομής του Ρόκι Μπαλμπόα. Ο Ροκ δεν θα είναι μέρος του δεύτερου σίκουελ του «Creed», εκείνου που θα βρει πλέον τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν σε πλήρη σταρ χειραφέτηση - όσο πλήρη δηλαδή μπορείς να πεις μια ιστορία που βασίζεται σε «σύμπαν» άλλου. Κι έτσι ωστόσο το βασικό πολιτικό βήμα της διαδοχής, ή ακόμα καλύτερα της ανάληψης της κεντρικής ευθύνης, συντελείται. Οι μαύρες ιστορίες έχουν την -υπερβολικά καθυστερημένη- πρωτοκαθεδρία και στο επίπεδο του blockbuster. Εύχεσαι η έννοια του blockbuster να μην αποδειχθεί λευκή κατασκευή, εύχεσαι και η μαύρη ιστορία να μην ειπωθεί με λευκούς τρόπους.

Μιλώντας στο IGN ο Τζόρνταν ρωτήθηκε για το αν θα επέστρεφε ο Ρόκι στν τρίτη ταινία και απάντησε: «Νομίζω ότι ο Σλάι το έχει ήδη ξεκαθαρίσει αυτό αλλά νομίζω, ξέρετε, ότι η ουσία και το πνεύμα του...πάντα ένα μέρος του Ρόκι θα βρίσκεται μέσα στον Αντόνις. Όμως αυτό είναι το franchise του «Creed» και θέλουμε πραγματικά να χτίσουμε την ιστορία του και τον κόσμο γύρω του Πάντα θα υπάρχει σεβασμός και ένας σκασμός αγάπης για αυτό που έχτισε ο Σλάι, αλλά πραγματικά θέλουμε πολύ να προχωρήσουμε με τον Αντόνις και την οικογένεια που δημιουργεί».

Και καλή σου τύχη όπου κι αν πας φίλε Τζόρνταν από εμάς, μένει να αποδειχθούν τόσο η δυναμική της σόλο παρουσίας του διάδοχου χαρακτήρα, αβοήθητης από την λευκή πατριαρχική εποπτεία (που κακά τα ψέματα συνιστά ο Ρόκι για την συμβολική διάσταση του έργου), όσο όμως και η δυναμική του Rockyverse, ενός χαρακτήρα και μιας λογικής που πέρα από κάθε προσδοκία είναι ένα σύμπαν που κοντεύει τα 50 χρόνια και κινηματογραφικά είναι το παλαιότερο υφιστάμενο, με την εξαίρεση των «τεράτων» της Universal.

Το τρίτο «Creed» είναι προγραμματισμένο για τον Νοέμβριο του 2022.