Ο Καλός Σαμαρείτης Sly: Πρώτο τρέιλερ για το διαφορετικά υπερηρωικό «Samaritan»

Σ' έναν ρόλο βγαλμένο από τα πιο κλασικά όνειρα του συνολικού έργου (και των φανς) του Σιλβέστερ Σταλόνε, ο 76χρονος γερόλυκος πείθει πέρα για πέρα ως ξεχασμένος σούπερ ήρωας που επιστρέφει στην ενεργό δράση.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ο Καλός Σαμαρείτης Sly: Πρώτο τρέιλερ για το διαφορετικά υπερηρωικό «Samaritan»

Από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε η είδηση του «Samaritan», η πιο meta διάσταση, τόσο πρακτικά όσο και συμβολικά, κυριάρχησε. Μαζί της και ο συναισθηματισμός ημών παλαιότερων φανς, που ήλπιζαν - και μετά το τρέιλερ, παραδόξως για τα σημερινά δεδομένα, εξακολουθούν να ελπίζουν - σε μια «Ρόκι» μεταγραφή στον επίσημα υπερηρωικό κινηματογραφικό κόσμο μας.

Τι σημαίνει αυτό; Μια ρεαλιστικότερη, λαϊκότερη, underdog όψη, στην ιστορία ενός σούπερ ήρωα που ζει πια ινκόγκνιτο στους δρόμους της (υποθετικής μα γνώριμης) μεγαλούπολης, καθώς θεωρείται νεκρός μετά από μια μάχη 25 χρόνια πριν. Όμως ένα 13χρονο αγόρι (ο Τζέιβον Γουόλτον του «Euphoria») υποπτεύεται τον ρακοσυλλέκτη γείτονα ότι είναι κάτι παραπάνω από αυτό που φαίνεται και ω του θαύματος σταδιακά καταλαβαίνει πως έχει δίκιο. 

Η αίσθηση ότι στο έργο ανασαίνουν παλαιότεροι ρόλοι και μια ζώσα θρυλική ιστορία είναι προσεκτικά παρούσα, βοηθητικά παρούσα για τους λάτρεις, που δεν χρειάζονται ένα ακόμα αλα αδελφοί Ρούσο σκηνογραφημένο λούνα παρκ, αλλά κάτι που περισσότερο φέρνει στην λογική του Ράιαν Κούγκλερ από το «Creed». Ο Σταλόνε, με διάχυτη αυτή την χιουμοριστική ανθρωπιά που κατέκτησε εν τέλει μπαίνοντας στην τρίτη ηλικία, είναι προφανώς η ιδεώδης επιλογή για τον ρόλο και μένει να δούμε αν η υπόσχεση θα υλοποιηθεί στο τελικό cut.

Σκηνοθετεί ο Τζούλιους Έιβερι («Ο Νόμος της Σιωπής», «Overlord», άγνωστα αμφότερα στον υπογράφοντα), από ένα σενάριο του Μπράγκι Φ. Σουτ, με τον Σταλόνε να ποντάρει στο έργο μέσω της Balboa Productions που ξεκίνησε με το αριστερό πάντως την δραστηριότητά της στο ατυχές τελευταίο (αν και προσοδοφόρο) «Rambo» - o Sly αδιαφόρησε επί χρόνια να ασχοληθεί με την παραγωγή.

Η ταινία δεν θα έχει αιθουσιακή καριέρα, η ευκαιρία ενός sleeper ίσως χάνεται εδώ, υπό προϋποθέσεις ακόμα και τα 100 εκατομμύρια παγκοσμίως θα ήταν εύλογες εισπράξεις για την χαμηλού budget παραγωγή, όμως η ταινία εθίγη αρκετά από τις καθυστερήσεις λόγω covid και οι αναβολές τελικά την έφτασαν να αγοραστεί από την Amazon, από όπου και θα προβληθεί από τις 26 Αυγούστου.

Αγάπη, προφανώς, και περιέργεια.