«Είμαι η Σίντνεϊ Πρέσκοτ. Φυσικά και έχω όπλο»: Αυτό είναι το πρώτο τρέιλερ του νέου «Scream»

Το πέμπτο κεφάλαιο του «Scream», αφιερωμένο στη μνήμη του Γουές Κρέιβεν, επιστρέφει το ποπ φαινομενο του σινεμά του τρόμου στη μεγάλη οθόνη και δηλώνει έτοιμο να αναμετρηθεί με μία νέα γενιά θεατών.

Από τον Χρήστο Πολίτη
«Είμαι η Σίντνεϊ Πρέσκοτ. Φυσικά και έχω όπλο»: Αυτό είναι το πρώτο τρέιλερ του νέου «Scream»

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα του τρέιλερ, φανερώνονται οι καινούργιες συνθήκες πάνω στις οποίες θα κινηθεί το πέμπτο κατά σειρά «Scream». Οι πόρτες που κρύβουν από πίσω τους τον Ghostface, ανοίγουν και κλειδώνουν από το κινητό τηλέφωνο του μελλοντικού θύματος. Πολύ μακρυά δηλαδή από το κυνηγητό της Ντρού Μπάριμορ στην πρώτη εκείνη ταινία πίσω στο 1996, που αναβόσβηνε τα φώτα και διπλοκλείδωνε τα παράθυρα για να απωθήσει τον δολοφόνο της.

Αλλά η ουσία είναι αλλού. Πως ο Ντουάϊτ προειδοποιεί την Σίντνεϊ πως οι δολοφονίες επέστρεψαν, μια δεκαετία μετά την τελευταία περιπέτεια τρόμου, σκηνοθετημένη από τον Κρέιβεν. Κοινώς, Νιβ Κάμπελ, Ντέιβιντ Αρκέτ και Κόρτνεϊ Κοξ επιστρέφουν. 

Ο Κέβιν Γουίλιαμσον, σεναριογράφος και εμπνευστής της σειράς τρόμου, βρίσκεται εδώ πίσω από την παραγωγή, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνουν οι Ματ Μπετινέλι-Ολπίν και Τάιλερ Ζιλέτ του «V/H/S».

Γεμάτο φρέσκα, νεανικά πρόσωπα, απότομα τινάγματα, μια επιστροφή του Ghostface που «αισθάνεται τιμή που συναντά τη Σίντνεϊ» και ένα franchise που μοιάζει να ψάχνει τον δρόμο της επανόδου, ειδικά μετά την επιτυχία της αναγέννησης του «Halloween» (σύντομα θα δούμε και το «Halloween Kills»).

Αργά ή όχι, αχρείαστα ή όχι, το νέο «Scream» είναι το τέλειο πείραμα για μια γενιά που έχει μάθει να τρομάζει αλλιώς, μα που πάντα έψαχνε (και θα ψάχνει) τον τρόμο, ακριβώς όπως ο Ghostface έψαχνε κάθε φορά την Σίντνεϊ.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2022 -και κανείς από τους ηθοποιούς δεν γνωρίζει το φινάλε, μιας και οι σκηνοθέτες γύρισαν διαφορετικές εκδοχές, ένα πείραμα που τους επέτρεψε να τεστάρουν την ταινία σε διαφορετικό κοινό.