Ουρλιάζοντας: Το πέμπτο «Scream» ολοκλήρωσε γυρίσματα α λα «κρυφό σχολειό» στην πανδημία

Η ανακοίνωση έγινε στο twitter από τον Κέβιν Γουίλιαμσον, τον σεναριογράφο της ταινίας (1996) του Γουές Κρέιβεν, που ομολογουμένως άλλαξε το παιχνίδι στο μεταμοντέρνο τερέν του τρόμου.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ουρλιάζοντας: Το πέμπτο «Scream» ολοκλήρωσε γυρίσματα α λα «κρυφό σχολειό» στην πανδημία

Ωστόσο υπάρχουν πολλά ενθαρρυντικά. Πρώτα απ' όλα στο σενάριο συναντάς τον Τζέιμς Βαντερμπίλτ του «Zodiac», σε συνεργασία με τον Γκάι Μπάσικ. Αμφότεροι συνεργάστηκαν με τους σκηνοθέτες του παρόντος, τους Ματ Μπετινέλι-Όλπιν και Τάιλερ Τζίλετ, που πέρυσι υπέγραψαν το «Είσαι Έτοιμος;». Άρα έχουμε να κάνουμε με δημιουργική ομάδα. Σκηνοθέτες με κάποια άποψη, που στηρίζονται σε επαγγελματίες σεναριογράφους. Πάντα καλό αυτό για την χολιγουντιανή, κι όχι μόνο, παραγωγή.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν τόσο η Νεβ Κάμπελ (η Σίντνεϊ Πρέσκοτ που έχει τραβήξει του λιναριού τα πάθη στη σειρά) όσο και το κλασικό καστ των Κόρτνεϊ Κοξ, Ντέιβιντ Αρκέτ. Στην ομάδα υπάρχουν και οι αναμενόμενοι πρωτοεμφανιζόμενοι, πολλοί εκ των οποίων θα πάνε υπέρ πίστεως... ως οφείλεται σε ένα σωστό slasher.

Εντυπωσιακά, η ταινία γυρίστηκε μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, εν μέσω της πανδημίας και παρά το γεγονός ότι στην αρχή των γυρισμάτων τρεις τεχνικοί βγήκαν θετικοί στο τεστ της ασθένειας. Τα γυρίσματα έγιναν στην Βόρεια Καρολίνα.

Ο Κέβιν Γουίλιαμσον δηλώνει τυχερός για την απήχηση του franchise, καθώς και για το αποτέλεσμα της δουλειάς των σημερινών του διαχειριστών. «Ο Γουές Κρέιβεν θα ήταν υπερήφανος πιστεύω με το αποτέλεσμα», αναφέρει.

Η ταινία δεν προβλέπεται πριν από τον Ιανουάριο του 2022 στις αίθουσες, εν μέρει γιατί ήδη το πρόγραμμα του 2021 ξεχειλίζει από τις αναβληθείσες παραγωγές.

Δείτε στη συνέχεια το tweet του Γουίλιαμσον με τις φωτογραφίες από την ολοκλήρωση των γυρισμάτων.