Peaky... Jedis! Ο Στίβεν Νάιτ αναλαμβάνει χρέη σεναριογράφου για το νέο «Star Wars»

Ο δημιουργός του «Peaky Blinders» αντικαθιστά τους Ντέιμον Λίντελοφ και Τζάστιν Μπριτ-Γκίμπσον στην ταινία που θα σκηνοθετήσει η δις οσκαρούχος Σαρμίν Ομπαΐντ-Τσινόι

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Peaky... Jedis! Ο Στίβεν Νάιτ αναλαμβάνει χρέη σεναριογράφου για το νέο «Star Wars»

Get...Lost Ντέιμον, σα να λέμε. 

Το λογοπαίγνιο αφορά βέβαια στην έξοδο του δημιουργού του «Lost» (Ντέιμον Λίντελοφ) από τα πληκτρολόγια του καινούργιου «Πολέμου των Άστρων», τον οποίον η Lucasfilm έχει, ίσως μυστηριωδώς, ίσως σοφά, εναποθέσει στην Πακιστανή Τσινόι, που έρχεται με δύο Όσκαρ ανθρωπιστικών Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους, αλλά και από την μεταπήδησή της στον από κάποιες πλευρές άσχετο κόσμο της...Marvel, αφού υπέγραψε δύο επεισόδια της «Ms. Marvel» πέρυσι. Λογικό.

Η ταινία αναμένεται να είναι η πρώτη μετά την «Άνοδο των Σκαϊγουόκερ» (2019) και ίσως περισσότερες πληροφορίες να υπάρξουν - ανακοίνωση τίτλου ίσως; - στο Star Wars Celebration που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο τον Απρίλιο.

Ο Νάιτ είναι σεναριογράφος ολκής, έχει υπογράψει ταινίες όπως τα «Dirty Pretty Things», «Eastern Promises», «Locke», «Spencer» και είναι υπεύθυνος για το πολυπαινεμένο «Peaky Blinders» (για κάποιους αυτό αρκεί). 

Προηγούμενα στον μήνα που διανύουμε το Variety ανέφερε ότι δύο ταινίες της Lucasfilm βρήκαν θέση στο...ράφι της εταιρείας (μία της Πάτι Τζένκινς και μία υπό την αιγίδα του Κέβιν Φάιγκι), πράγμα που άνοιγε τον δρόμο για την εν λόγω εκδοχή επόμενου αστροπόλεμου.

Την τελευταία 7ετία πάντως έχει υπάρξει μια πληθώρα εγκαταλείψεων, αλλαγών, ανακοινώσεων προσώπων, στην οποία έχουν ακουστεί ονόματα όπως αυτά των Κόλιν Τρέβοροου (τον απέλυσε η Κάθλιν Κένεντι το 2017, ξέχασε τον πόνο του στα Τζουράσικ), του Γκάρεθ Έντουαρντς που αντικαταστάθηκε από τον Τόνι Γκίλροϊ (αλλά κράτησε credit στο «Rogue One: A Star Wars Story») και πολλών άλλων. Ακόμα και ο Ταϊκά Γουαϊτίτι είναι μπλεγμένος σε ένα έργο franchise της σειράς, πιθανόν και ως ηθοποιός.

Είναι πάντως σαφές πώς όσο δεδομένη είναι η απομύζηση του 46χρονου πια σύμπαντος του Λούκας, άλλη τόση ένταση και αλλαγές επί αλλαγών δημιουργεί η ανικανότητα των κινηματογραφικών ταινιών να ικανοποιήσουν τον πυρήνα των φανς - που πάντως δεν αποτυγχάνει να πληρώσει εισιτήριο και συνδρομή για να δει ό,τι φέρει λίγη αστρόσκονη στην ούγια. 

Ας υποδυθούμε κι εμείς ότι μας απασχολεί η συνέχεια, ο Νάιτ μια φορά ένα άγγιγμα μπορεί να το φέρει.