And just like that, «Sex and the City» ξανά στις οθόνες

Η επιστροφή του «Sex and the City» με ένα νέο κεφάλαιο, δέκα χρόνια μετά, και χωρίς τη Κιμ Κατράλ στο ρόλο της Σαμάνθα είναι ένα νέο που το 2020 θα ήταν ένα ακόμα τηλεοπτικό νέο, ίσως και μπαγιάτικο. Ωστόσο, μετά από ένα τέτοιο 2020, το 2021 υποδέχεται τη Νέα Υόρκη αλλιώς. 

Από τον Χρήστο Πολίτη
And just like that, «Sex and the City» ξανά στις οθόνες

And Just Like That. Έτσι θα τιτλοφορείται η σκανδαλώδης πολυαναμενόμενη επιστροφή του πολυτάραχου «Sex and the City», που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στους τηλεοπτικούς δέκτες του πάντα πρωτοπόρου ΗΒΟ το καλοκαίρι του 1998 για να ολοκληρωθεί 6 χρόνια αργότερα, με 94 κεφάλαια στη ζωή τεσσάρων γυναικών που μεγαλώνουν, ερωτεύονται, χωρίζουν και ζουν στη Νέα Υόρκη.

Βασισμένο στο ομότιλο βιβλίο της Κάντανς Μπούσνελ και έχοντας 7 βραβεία Emmy και 8 Χρυσές Σφαίρες στην κατοχή του, το «Sex and the City», που γνώρισε και δυο κινηματογραφικές συνέχειες της τηλεοπτικής ιστορίας -επιτυχμένων εισπρακτικά, όχι όμως και καλλιτεχνικά- αποτέλεσε ένα στιβαρό φεμινιστικό μανιφέστο, τηρουμένων πάντα των αναλογιών και των προθέσεων, μίλησε πρόστυχα, έπαιξε πρόστυχα, έκανε μόδα τις στυλάτες γόβες και τα εκκεντρικώς ήρεμα outflts της Πατρίσια Φιλντ και χώρισε σε τέσσερις διαφορετικές προσωπικότητες, την Νεουορκέζα των 00s, μέσα από την ονειροπόλα και σεμνή Σαρλότ Γιορκ (Μιράντα Ντέιβις), την καριερίστα και κυνική Μιράντα Χομπς (Σύνθια Νίξον), την πάντα ερωτευμένη Κάρι Μπράντσο (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ) και την σεξουαλικά ετοιμοπόλεμη και χωρίς αναστολές Σαμάνθα Τζόουνς (Κιμ Κατράλ).

Από το 2010, όταν και προβλήθηκε η δεύτερη ταινία στους κινηματογράφους, τόσο ο Ντάρεν Σταρ, που ήταν ο εμπνευστής του όλου εγχειρήματος, όσο και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ τροφοδοτούσαν τον Τύπο με ελπίδες πως η παρέα ήταν ακόμα μαζί και είχε κι άλλα να πει, πότε στρέφοντας την προσοχή σε μια πιθανή τρίτη σειρά, είτε σε έναν ακόμα κύκλο. Ανάμεσα σε δημόσιες δηλώσεις της Κιμ Κατράλ και την ευθεία της επίθεση στο πρόσωπο της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, κατηγορώντας της μεταξύ άλλων, πως χρησιμοποίησε το σόου για την προσωπική της ανέλιξη και κάνοντας ξεκάθαρη τη πρόθεσή της να μην εμφανιστεί σε καμία συνέχεια της σειράς, το «Sex and the City» άρχισε να σβήνει και να παραμένει σκονισμένο στα late 90s ράφια της.

Μέχρι που το ΗΒΟ MAX, η πλατφόρμα που έδωσε τα χέρια με τη Warner και έχει τα δικαιώματα τόσο για τα «Φιλαράκια» και για το «Sex and the City», ανακοίνωσε πως η παρέα του Central Perk θα επιστρέψει με ένα ειδικό επεισόδιο, άλλοτε μιλώντας για ένα και μοναδικό, άλλοτε για τηλεταινία, άλλοτε για μίνι κυκλο, κάτι που μέσω Covid ξεχάστηκε, μα έμεινε ως υπόσχεση, που οι φανατικοί θεατές δύκολα ξεχνούν. Το ίδιο το ΗΒΟ MAX σε μια παρόμοια τακτική ανακοίνωσε και τη συνέχεια τόσο του «Gossip Girl», όσο και του «True Blood».

Με τον ίδιο τρόπο που τα «Φιλαράκια» απέκτησαν το momentum αναμονής σε μια νέα γενιά τηλεθεατών που έχει ορίσει αλλιώς το binge watching, έτσι σήμερα επιβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν το «Sex and the City» να επιστρέφει με δόξες και τιμές για έναν έβδομο κύκλο με 10 μισάωρα επεισόδια, και χωρίς τη Σαμάνθα αυτή τη φορά, ακολουθώντας τις ηρωίδες στα 50 τους πια, με ένα teaser video στο λογαριασμό της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και το χαρακτηριστικό voice over της Κάρι Μπράντσο, που αναρωτιέται που βρίσκεται πια (η παρέα).

Η Σάρα Όντρει, επικεφαλής του HBO MAX σε δηλώσεις, ανυπομονεί να δει την ιστορία των γυναικών αυτών στην πόλη που τους όρισε. Και την όρισαν και εκείνες. Και ποιος δεν;