Η επόμενη ταινία του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν πήρε ημερομηνία για τον Φεβρουάριο του 2023

Το «Knock at the Cabin» θα είναι η 15η ταινία του 51χρονου Ινδο-Αμερικανού και η πέμπτη κατά σειρά της συνεργασίας του με την Universal, συνεργασία που τον επανέφερε και στην επικαιρότητα την τελευταία εξαετία.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Η επόμενη ταινία του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν πήρε ημερομηνία για τον Φεβρουάριο του 2023

Ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Αυτή η άλλοτε γοητευτική, σήμερα επί το πλείστον πονεμένη ιστορία του σινεμά είδους και των θαυμαστών του. Ένας σκηνοθέτης με όραμα για το πώς δείχνεται μια ιστορία, ταλέντο αναμφισβήτητο στα πάντα περί της κινηματογραφικής μηχανής και μια ιδιοσυγκρασία που ταλαντώνεται ανάμεσα στην σπουδαιοφάνεια και την καμουφλαρισμένη κακοήθεια - ιδίως από την στιγμή που κατάλαβε ότι το πράγμα δεν πάει με τα νερά του.

Έχει λάθος βέβαια, αλλά η έλλειψη χιούμορ του δεν τον αφήνει να το καταλάβει. Αν εξαιρέσεις τις καλλιτεχνικές αστοχίες του «After Earth» και του «Last Airbender», που έφεραν πολλά λεφτά αλλά κόστισαν εξίσου, η φιλμογραφία του είναι συμπαγέστατη και ήδη ένας μελετητής βλέπει στο σώμα της έναν auteur με τα όλα του, με τα συναρπαστικά του  - και τα σπαστικά του.

Τα τελευταία χρόνια, από το «Visit» και μετά, η συνεργασία του με την Universal του βρήκε ένα σπίτι, πράγμα βασικό για έναν δημιουργό. Η συνεργασία είναι προσοδοφόρα, ακόμα περισσότερο γιατί ο Σιάμαλαν έχει το εξαιρετικό χαρακτηριστικό να σου παραδίδει διλογία υπερηρωική σε τρία χρόνια με συνολικό κόστος κάπου 30 εκατομμύρια, όταν η Marvel είναι καβάλα στο λάθος άλογο και κινείται σε 7πλάσια, το λιγότερο, νούμερα για μία ταινία.

Η νέα του λοιπόν δουλειά για την Universal, που είναι και το στούντιο που διατηρεί ακόμα την «αίθουσα μόνο» λογική για τις πρώτες 45 ημέρες της προβολής, ανάλογα και με τις εισπράξεις πάντα, το «Knock at the Cabin», θα προβληθεί στις 3 Φεβρουαρίου του 2023, μετακινημένο μπροστά δύο εβδομάδες για να γλιτώσει από κάτι «Ant-Man and The Wasp: Quantumania».

Πρόσθετα της ταινίας αυτής, ο Σιάμαλαν, μέσω της εταιρείας παραγωγής του Blinding Edge Pictures, υπογράφει την παραγωγή του «The Vanishings at Caddo Lake», που περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού που χάνεται (μυστηριωδώς πάντα) σε μια λίμνη και εξίσου μυστήρια φαινόμενα ακολουθούν. Θα είναι η πρώτη ταινία της εταιρείας παραγωγής του που δεν υπογράφει σκηνοθετικά, από το «Devil» του 2010.