Πως σώθηκε η Sia από την «μαύρη» περίοδο του σκηνοθετικού ντεμπούτου της «Music»

Πολλοί μπορεί να μην ξέρουν τι εστί «Music» -και όχι άδικα-, αλλά για την Sia ήταν κομβικό σημείο, όχι μόνο για την καριέρα της, αλλά και για την ίδια της τη ζωή.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Πως σώθηκε η Sia από την «μαύρη» περίοδο του σκηνοθετικού ντεμπούτου της «Music»

Η Ζου μόλις που έχει απεξαρτηθεί από το ποτό όταν θα αναλάβει να γίνει ο «φύλακας άγγελος» της αυτιστικής αδερφής της, που ονομάζεται Music. Μαζί θα φτιάξουν μια καινούργια οικογένεια.

Αυτή ήταν η ιστορία που έγραψε-μαζί με τον Ντάλας Κλέιτον- και σκηνοθέτησε η Sia, μόλις πέρυσι, κέρδισε δυο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα -Α’ Ρόλου για την Κέιτ Χάντσον και Καλύτερης Κωμωδίας/Μιούζικαλ-, αλλά είδε κοινό και κριτικούς να της γυρνούν την πλάτη, αλλά και να της επιτίθενται.

«Είχα αυτοκτονικές τάσεις και ζήτησα βοήθεια για να επανέλθω. Η Κάθι Γκρίφιν -stand up comedian- με έσωσε και με γύρισε πίσω στη ζωή».

Οι κατηγορίες πoυ δέχτηκε η Sia είχαν να κάνουν με το πως παρουσιάστηκε η αυτιστική πρωταγωνίστρια από την Μάντι Ζίγκλερ και όλο αυτό γιγαντώθηκε, με αποτέλεσμα η Sia να απομονωθεί, όσο κι αν προσπαθούσε να υπερασπιστεί τόσο την επιλογή της, όσο και τον τρόπο που σκηνοθέτησε την ιστορία της.

Τόσο που στο τέλος «αναγκάστηκε» να πει πως θα ήταν πιο συνετό πριν τα credits της ταινίας να προηγείται μια προειδοποίηση πως «η ταινία σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνει ή συνιστά την χρήση περιορισμού σε αυτιστικά άτομα και πως υπάρχουν ειδικοί εργοθεραπευτές που ειδικεύονται στην συμβουλευτική επεξεργασία της ασφάλειας αυτών των ατόμων».